atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Bokslut Atlas Investo 2019

Publicerad 2020-01-01 14:27:00 i Atlasinvesto,

 
Det är dags att stänga boken för 2019. Som vanligt gör jag det till musik med någon av mina favoritartister eller favoritlåtar. Denna gången är det bland annat till det brittiska bandet Doves och deras låt Pounding. Refrängen i låten träffar mig rakt i hjärtat varje gång. Den är både sorglig och vacker. Det är en refräng som mycket väl skulle kunna möta mig när jag en dag vandrar in i tunneln mot det berömda och enigmatiska ljuset...
 
Jag brukar varje månad bokföra hur mycket jag investerat och i vilka bolagsaktier. Jag brukar även bokföra min sparkvot. Här kan jag tillägga att jag endast räknar det jag skjuter in i portföljen som sparkvot, alltså inte eventuell amortering. Varje kvartal räknar jag sedan ihop och gör en sammanställning av totala investeringar för Q1, Q2, Q3 och Q4. Det blir både tydligt och enkelt att följa. Jag brukar också konstatera hur mycket värdet på portföljen stigit för helåret. Här kommer några snabbfakta för min portfölj i år:
 
Avkastning för Atlas Investo 2019 blev:
+ 36 %
 
Totala utdelningar för Atlas Investo 2019 blev:
 67 138 kr, (55 448 kr, 2018), (42 410 kr, 2017) 
 
Vilket innebär ett passivt inkomstflöde på 5 595 kr i månaden.
 
De totala utdelningarna blev en ökning med 21,1% jämfört med 2018, vilket jag är nöjd med. Och varje krona har återinvesterats in i portföljen. 
 
Genomsnittlig sparkvot för Atlas Investo 2019 blev:
28,3 %, (19 %, 2018)
 
Hur har bolagen i portföljen gått? 
Av bolagen visar samtliga blåa siffror för helåret. Topp tre är:
1. H&M +51,15 %
2. Axfood +37,38 %
3. Castellum +34,68 %
 
Under året är det mina bankinnehav (SEB & Handelsbanken) som gått minst bra. Ska bli intressant att se hur deras utveckling fortlöper under 2020.
  
Hur gick då mina ekonomiska mål för 2019?
1 Få minst 62 000 kr i utdelning - 67 138 kr ✔️ (55 448 kr 2018) (42 410kr 2017)
2 Återinvestera samtlig utdelning ✔️
3 Sätta av minst 20 % av lön till nyinvesteringar - 28,3 %✔️
 
Ja det var lite kort om årets siffror. 2019 var defintivt ett starkt börsår och man kan ju ställa sig frågan om 2020 kan toppa det här? Min gissning (for what it's worth...) är att 2020 inte kommer att toppa 2019 men att det ändå kommer bli ett helt ok år, vilket en del makrodata jag läst kan tala för. Vi får helt enkelt avvakta och se men jag kommer fortsätta att ligga fullinvesterad.
 
Vill avsluta med att tacka alla i bloggosfären för ännu ett trevligt och berikande år! 
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
[email protected] 
 
 

Kommentarer

Postat av: Slimis

Publicerad 2020-01-01 17:16:53

Hej Atlas.

Imponerande resultat. Det har vart kul att följa din resa under 2019 och jag ser fram emot att fortsätta följa din resa under 2020. Önskar dig en god fortsättning.

Mvh Slimis

Svar: Tack Slimis! Mest nöjd är jag med sparkvoten som ju på sikt, i alla fall i den här fasen, till stor del ligger bakom en allt högre utdelning.
Din uppgång i år på en miljon är väldigt inspirerande - hur mycket en portfölj kan röra sig under ett år.

Nu laddar vi batterierna för 2020.

Mvh, Atlas
Atlas Investo

Postat av: drommaren

Publicerad 2020-01-01 22:22:11

Hej Atlas!

Grattis till ett fint börsår, hoppas det fortsätter framöver under 2020.

Gick in och lyssnade på låten du refererar till i inlägget. Vi lyssnar inte på samma typ av musik men kul med annorlunda tips :). Ha det gott framöver!

Svar: Tack Drömmaren!Jag är en extrem allätare när det kommer till musik. Lite som en Vithaj! En annan favorit på sistone är låten Panini med Lil Nas X, vilken också brukar gå varm när jag skriver mina inlägg. Just Panini spelades en hel del på P3 i Morgonpasset vilket jag ofta lyssnar på när jag kör till jobbet. Kan till viss del hålla med dig om när det kommer till din kritik av Avanzas nya ansikte. Jag brukar feedbacka (via mejl) till Avanza när det är något som jag inte är riktigt nöjd med. Tänker som så att får de in många lite frustrerande tankar om ett och samma område kan de ju förändra det så att kunderna blir ännu mer nöjda. Jag är också en väldigt nöjd kund hos Avanza. Du får med ha det gott framöver så hörs vi här på bloggosfären! Mvh, Atlas
Atlas Investo

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela