atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Vågorna

Publicerad 2017-10-30 09:09:00 i Atlasinvesto,

 
Jag läste någonstans att delmål är som vågorna - tillsammans kommer de bilda ett hav! I mitt fall bildar varje klarat delmål en allt större portfölj som successivt OCH förhoppningsvis genererar större och större avkastning. Delmål kan också fungera som kvitton på att man är på rätt väg eller om rutten behöver läggas om.
 
Självklara delmål, på min väg/mitt mål mot två miljoner i portföljvärde, är att passera varje hundratusental. Just nu kommer 1,3 miljoner allt närmare. Kanske kan jag uppnå det redan under 2017 och jag kommer göra mitt yttersta för att lyckas med detta. November lön och december lön, samt utdelningar från ATCO och H&M blir mitt verktyg för att klara det. Vi får se hur långt vågorna för mig under 2017!
 
Läser just nu "Köp Billigt Sälj Dyrt" av Mattias Eriksson. Boken har ett tydligt pedagogiskt upplägg. Eriksson är väldigt klar med en sak och det är att aktier är den bästa sparformen för att generera hög avkastning över tid - om du följer vissa relativt rimliga regler - där en så klart är att återinvestera sina utdelningar. Mycket av det som han tar upp i första tredjedelen av boken känner man igen från andra liknande böcker om att investera i aktier. Men hans sätt att skriva ger boken ett bra flyt och blir intressant att läsa. Däremot är de två avslutande tredjedelarna en påse gott och blandat med sådant jag tidigare inte varit i kontakt med så mycket; vilket känns spännande och utvecklande!
 
Har ni läst boken? Vad tyckte ni om boken och vilka lärdomar eller reflektioner tog ni med er?
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 
 
 
 
 

Mål & Medel

Publicerad 2017-10-28 12:18:24 i Atlasinvesto,

En av de mest intressanta delarna i att sätta mål är att fundera på varför vi ibland sätter dem för lågt - och ibland alldeles för högt! Här kan en nyckel till exempelvis finansiell framgång ligga gömd - att kunna och våga sätta mål som på lång sikt kommer ge grymt resultat men också känns inspirerande på kort sikt. En sak är säker. Det väntar en ny bergstopp bortom varje du lyckas bestiga.
 
Många är de gånger som jag väl i "mål" insett att jag spände bågen för lågt - jag kunde ha siktat betydligt högre; vilket är en viktig lärdom att ta med mig.
 
När det gäller mina mål för Atlas Investo har de reviderats om några gånger och kommer säkert behöva göras det fler gånger. Än så länge har det dock berott på för lågt ställda prognoser/mål vilket känns ytterst motiverande!
 
Den här månadens inköp blev SHB och H&M (H&M är just nu mitt procentuellt minsta innehav.) Ett mål jag har är att balansera upp min portfölj så att innehaven långsiktigt är ungefär lika stora. Mina främsta medel för att uppnå det här kommer att vara att investera del av lön samt mina utdelningar. Jag hoppas ju därför att utdelningarna i mina kärnbolag åtminstone ligger kvar men förhoppningsvis höjs något under 2018. Och det ser bra ut för samtliga bolag i portföljen förutom H&M som befunnit sig i "Twilight Zone" det senaste året, och deras utveckling och potential kommer förhoppningsvis att successivt komma under de närmaste åren. Tror på ökad utdelning i de flesta av mina innehav med tanke på hur årets kvartalsrapporter sett ut. H&M kanske blir det bolag som kan välja att ligga kvar på samma utdelning nästa år. Men vi får se hur det blir. 
 
Önskar er alla en trevlig helg!
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 

Refill & Fulfil

Publicerad 2017-10-22 23:39:13 i Atlasinvesto,

Efter en händelserik helg kommer här en reflektion om den stundande lönens "point of focus". Den del av oktoberlönen som ska investeras i portföljen - tillsammans med utdelning från ATCO - kommer jag fylla på i antingen Axfood eller Handelsbanken. Det är i alla fall mitt kortsiktiga mål för Atlas Investo.
 
Så kommer det även bli - med 98% sannolikhet - med novemberlönens investeringar; där HMs utdelning också räknas in. Jag tycker om dessa båda kärnbolag och de ligger bland de bolag i portföljen som är helt rimliga att i min situation och positionering fylla på. Att båda bolagen dessutom lämnade bra rapporter glädjer ju mig som investerat i dem.
 
Och även om jag brinner för att fylla på min portfölj så finner jag det lika spännande och intressant att fylla på min egen hjärna! Att utvecklas och fördjupa mina kompetenser är en viktig källa till personlig utveckling för mig. Har därför anmält mig till en kurs på en högskola i min region. Ser fram emot detta väldigt mycket och ser det som ett steg mot ett av mina andra stora livsmål - ett mål som handlar om att på sikt byta arbetsplats. Men mer om det målet längre fram (ett mål jag nog inte berättat om här på bloggen). 
 
Nu sätter jag fokus på v 43! Mitt mål med den är att göra vad jag kan för att den ska bli så bra som möjligt. Den är redan sprängfylld i kalendern och det är självklart upp till mig att försöka prestera - och agera - så att när jag nästa söndag ser tillbaka på veckan, så kan jag göra det med stolthet. 
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela