atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Portföljen värd 800 000kr = sant!

Publicerad 2016-09-30 08:30:00 i Atlasinvesto,

Så har Atlas Investo lyckats passera den där uppsatta målbilden för 2016 - 800 000kr, även om det är med ganska blyga steg:)
Detta i en period då börsen vandrat relativt i sidled under flera månader. HM är det bolag i portföljen som kämpat mest i motvind under året och det ska bli intressant att följa dem framöver. 
 
Jag känner mig bekväm med mina "Big five" och med min strategi i stort. Har utvärderat senaste halvåret och alla siffror ser bra ut i förhållande till samma halvår 2015!
Ska bli intressant att se hur årets sista kvartal utvecklas. Jag sitter lugnt i båten och med starka blå segel styr jag vidare över det glittrande börshavet!
 
Hur har era senaste månader utvecklats i förhållande till samma månader 2015?
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
 
 
 

En magnifik vision!

Publicerad 2016-09-27 20:39:00 i Atlasinvesto,

 
 
Det är något visst med att skapa något. Från inget bildas något! Att se hur detta något växer sig större och starkare. Att se hur en ekonomisk väg till en spännande framtid tar sig form - tack vare en inre vilja att faktiskt skapa den!
 
Jag läste en bok en gång. Där fanns följande historia.
En man gick förbi en arbetsplats. När han passerade en man som satt och mura frågade han mannen:
- Vad gör du för något?
Mannen tittade lite surt upp och sa med kort ton "Jag murar." En liten bit bort satt en annan man och murade och han fick samma fråga:
- Vad gör du för något?
Den här mannen vände sig om med ett stort varmt leende. Sedan tittade han kisande upp mot himlen och med svetten i pannan svarade han stolt:
- Jag bygger en katedral.
 
Den här berättelsen har levt kvar hos mig ända sedan jag mötte den för snart 20 år sedan. Den har dröjt sig kvar som en påminnelse om att hur vi väljer att se på livet kan vara avgörande för var vi kommer sluta. De båda männen gjorde samma jobb men den ene valde att se visionen om en enastående framtid medan den andre bara gjorde sitt jobb.
 
Jag bygger en katedral med mitt investerande. Jag kan se mig själv vandra genom katedralen. Solens strålar strilar in genom de vackra fönsterpartierna som går från golv till tak. Och när jag öppnar de väldiga portarna tar en värld emot mig full av äventyr och möjligheter. Jag tar mina barns händer och går orädd ut i det starka ljuset.
 
Att bygga en pengamaskin eller katedral kräver både vilja och beslutsamhet; kunskap och tålamod. Men om du håller fast din blick mot den där fantastiska visionen om vad du vill skapa så är du svårstoppad!
 
Med detta sagt så har jag köpt ytterligare 70 Atlas Copco. Och mitt mål om att köpa minst 155 st under Q3-Q4 är därmed uppnått och passerat; innan vi gått in i Q4. Jag klappar mig själv på axeln och bygger förväntasfullt vidare!
 
Har du någon speciell historia som inspirerat dig genom livet och i ditt bygge mot ekonomisk frihet?
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 
  
 
 

Framgång är något du attraherar inte jagar!

Publicerad 2016-09-23 22:44:00 i Atlasinvesto,

Ditt arbete kan försörja dig, men det är genom hårt arbete på din personliga utveckling som du kan skapa dig en förmögenhet!
 
Jag arbetar inom kommunen som lärare. Ett yrke som enligt en enad kår är alldeles för lågavlönat. Många är de lärare som monotont argumenterar för högre löner eller tjatar om orättvisa löner inom läraryrket.
     När så regeringen genom "lärarlönelyftet" beslutar om att höja lönen med 2500-3000kr för de lärare som gör ett bra jobb och som är goda ambassadörer för yrket, då går facket OCH samma skrikande lärare bananas! Nu skriker dessa lärare på nytt ord som "orättvisor" och risk för A och B lag (som om det inte redan fanns) i sin mun och många av lärarna hotar med att säga upp sig för att man inte fått ta del av regeringens satsning på löneökning.
      Stämningen och tonen börjar bli hätsk ute i skolorna vilket även synts i ett antal artiklar i media och frustrationen är märkbar. Min undran är om alla dessa som skriker egentligen är värda någon löneökning? Diskvalificerar de inte sig själva genom att visa på den här tråkiga sidan? Har man tid att skrika och lägga ner energi på detta evinnerliga tjat om lönen så är man kanske inte heller i den där gruppen av "goda ambassadörer för läraryrket"? Att du är lärare innebär ju faktiskt inte att du per automotik gör ett jättebra jobb - hur viktigt du än tycker att yrket är!
 
Personligen har jag inte varit insatt för fem öre i hur det här med lärarlönelyftet fungerat, jag har inte ens vetat om att det pågår någon form av lärarlyftsnomineringar - just nu - ute i skolorna bland skolcheferna. Nej jag har haft fullt upp med pedagogiska planeringar, spännande visioner för min arbetsplats, utmaningar i barngruppen, möjligheter för kompetensutveckling, skapa goda lärandemiljöer, utveckla och hjälpa det enskilda barnet, det kollegiala lärandet, föräldrakontakten med mera. Så mitt i allt det här kommer min chef (skolans rektor) fram och vill prata lite spontant med mig. Det visar sig att han genuint uppskattar mitt engagemang, att jag betyder väldigt mycket för arbetslaget och är en drivande kraft i utvecklingen för skolans verksamhet OCH att han DÄRFÖR vill nominera mig till lärarlönelyftet... Det är nästan komiskt hur livet fungerar ibland. Här är jag, en lärare som inte skriker efter mer lön utan efter mer kompetensutveckling! En lärare som fokuserar på vad jag kan göra bättre - inte för att tjäna mer utan uppnå mer! Och tack vare det här så är jag nu nominerad till lärarlönelyftet! Med chefens ord i ryggsäcken så återgår jag till att göra det jag gör bäst, att fokusera på hur jag kan bli en bättre pedagog, göra ett bättre pedagogiskt arbete, och skapa en kultur på min arbetsplats som kommer föda framgång och utveckling. Jag siktar högt men som jag ser det finns det bara två vägar i livet: utveckling eller stagnering. 
 
Och jag börjar ännu mer tro på den gamla principen om att framgång - ekonomisk eller vilken du väljer - inte är något du kan uppnå genom att jaga ifatt den. Nej framgång är något du kommer att attrahera genom den person du eftersträvar att bli! Jag kan bara jobba på och göra mitt bästa. Får jag lönelyft så kommer det ju gynna mitt mål om ekonomisk frihet och byggandet av en magnifik utdelningsmaskin som genererar passiv inkomst.
 
Hur ser ni på tankarna om "vad är det som skapar framgång i era yrken och i er ekonomi?"
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlasinvesto
 
PS jag kommer inom en snar framtid redogöra med bild från mitt avanzakonto hur portföljen ser ut. Jag hoppas också då att ha sprängt 800 000kr vallen!!DS
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela