atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Den Inre Coachen

Publicerad 2018-02-28 23:24:00 i Atlasinvesto,

 
 
Jag har läst någonstans att forskningen visar på att vi tänker ungefär 70 000 tusen tankar per dygn. Det kan jämföras med hur många talade ord vi använder per dygn: omkring 16 000. Detta kan visa på hur viktigt det är att vi sätter fokus på den inre dialogen med oss själva om vi vill nå förändringar. Hur är vi egentligen mot oss själva? Vad säger vi till oss själva i vår ständiga inre dialog? Leder den oss i rätt riktning?
 
Någon lär ha sagt att den viktigaste läraren i ditt liv det är du själv. Jag kan tänka mig innebörden av detta med tanke på ovan nämnda forskning. Vi matar oss själva dagligen med kopiöst många tankar. Om allt mellan himmel och jord. Dessa tankar kan till en början framstå som slumpmässiga, men väldigt lite i vår verklighet är en slump. Desto mer är mönster och vanor.  
 
Om vi tänker oss att vi inom oss har två röster. En tillhör barnet i oss och en tillhör den där drömcoachen vi alla skulle vilja träffa. Hur skulle cochen vara mot det lilla barnet? Vad skulle coachen säga? Vad skulle coachen välja att fokusera på? Jag menar för att få oss att växa och känna en inre trygghet, styrka och mod!
 
Ett annat perspektiv är: Vad skulle du se växa fram om du kunde föra statistik över dina tankar under en vecka? Vad skulle börjat visa sig i den statistiken efter att du gjort det under en månad? Under ett år? Vilka klustor skulle torna upp sig på bildskärmen framför dig? Vad skulle dina fokusområden visat sig vara? Hur mycket av tankarna skulle vara konstruktiva områden? Hur mycket skulle vara destruktiva? Skulle din kartläggning visat sig ha stora områden av tacksamhet? Av lösningsorienterat tänk? Av självberöm och grit? Hur mycket skulle vara destruktiv självkritik, meningslöst ältande och negativitet och tvivel? Hur mycket skulle vara kärlek och hopp?
 
Vad vetenskapen och all forskning visat är att vi högst troligen får ett liv. En chans. Och visst ska vi vara självkritiska men inom rimlighetens alla gränser. Vi behöver inte vara perfekta för att tillåta oss själva att leva livet fullt ut eller vara den vi vill vara - för att våga finna flow. Men vi kan behöva påminna oss själva om att väcka den inre coachen i våra hjärtan och hjärna. Så att den coachen gör vad den kan för att verkligen fokusera på allt det goda som finns i var och en av oss. På allt vi faktiskt kan och har möjlighet att lära och uppnå. På allt vi har att vara tacksamma över.
 
Och visst ska vi ha krav på oss själva men inte döma oss allt för hårt och för ofta för alla våra tillkortakommanden. Nej sträva i stället efter att en majoritet av de där 70 000 tankarna successivt fokuserar på allt bra vi gör och på hur vi kan hitta lösningar och alternativa vägar på sådant vi vill utveckla! Fokusera på konstruktiva och positiva saker i livet. På att se allt vi har och sedan bära det med oss i vår strävan efter utveckling och livserfarenheter.
 
Jag tycker Gandhi summera mycket av det här med ett underbart citat om ett sunt förhållningssätt till livet. Och som kan vara en sund coachande inställning till oss själva. Ja låt det vara en påminnelse till coachen inom oss! Jag lämnar er med Gandhis djupsinniga reflektion om hur vi kan välja att möta vår verklighet - om vi ger oss själva chansen:
 
"Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever."
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 
 

28 %

Publicerad 2018-02-28 07:17:00 i Atlasinvesto,

 
Så har månadens investeringar gjorts. Det blev köp i Atlas Copco för drygt 28 % av lönen. Vilket jag är nöjd med. Som mitt liv ser ut just nu kommer jag ha svårt för att höja den procentsatsen. 
 
I och med det hamnar jag i vad bloggaren Utdelningsseglaren kategoriserar som en Storsparare. Vilket innebär att ens sparkvot är mellan 25 % och 50 % av nettolönen. Jag har accepterat att det blir svårt för mig att pressa mig uppåt i just den här skalan där nästa kategori - Badass - sparar 50 % till 75 % av lönen vilket är imponerande!
 
Och i min värld är 28 % en bra sparkvot och endast något att förhålla sig till - a starting point. Utifrån den här siffran kan jag sedan adaptera, balansera och utveckla min sparkvot efter mina ekonomiska förutsättningar. Siffran är också ett kvitto på hur disciplinerad jag är, den kan inte ljuga, och fungerar även som en fin morot och motivator. Dessutom har jag ju satt upp några ekonomiska mål för 2018 där ett är att investera minst 25 % av nettolönen varje månad, vilket jag alltså klarat av i båda januari (25 %) och februari.
 
"Var landade din sparkvot den här månaden?" och "Är du nöjd med var den landade?"
 
Nästa månad drar min utdelningssäsong igång vilket ska bli riktigt kul. Först ut är Axfood! 
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 

Något nytt närmar sig...

Publicerad 2018-02-24 08:34:00 i Atlasinvesto,

 
Tänk vad fort en månad går. Och i och med det ska minst 25 % av lönen sättas i arbete genom så kallad passiv investering. Den här månaden kommer jag återigen köpa ATCO. Men det vet ni ju redan
 
Vad ni däremot inte vet är att det har hänt en del inspirerande saker på sistone. Jag fick ett mejl för två veckor sedan. Det visade sig vara från en potentiell ny arbetsgivare. De ville berätta om att en tjänst hos dem kommer att bli ledig och undrade om jag var intresserad. Det här - att bli headhuntad - är utan tvekan det största som hänt mig i min yrkeskarriär. Men jag har jobbat målmedvetet för att ta mig vidare på stegen och befinner mig på en plats i livet där jag är redo för att anta utmaningen.
 
Nu är det alltså väldigt nära! Inget är klart än men så mycket kan jag säga att blir detta av kommer det innebära en riktigt stor utmaning i mitt liv rent utvecklingsmässigt. Sen kommer det också innebära en bättre lön vilket så klart skapar bättre förutsättningar för mig i mitt investerande. Men lönen är sekundär. Det är absolut inte den som gör att jag vill ta steget. Nej, det är något inom mig som vill mer och därför är jag nu beredd (om allt går som jag hoppas) att lämna det bästa jobb och de bästa kollegor jag någonsin haft. Men så är livet. Allting förändras förr eller senare.
 
2018 har alltså börjat med mycket äventyrliga vindar och som kapten på skeppet färdas jag nu förväntansfullt mot nya mål. Med ett öppet sinne och med tilltro om att allt kommer bli till det bästa! På ett eller annat sätt. Avslutar med ett inspirerande citat och något jag själv verkligen måste tänka på i dagsläget:
 
"If you want somthing you've never had, you'll have to do something you've never done."
 
Visst är det så...
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela