atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Något nytt närmar sig...

Publicerad 2018-02-24 08:34:00 i Atlasinvesto,

 
Tänk vad fort en månad går. Och i och med det ska minst 25 % av lönen sättas i arbete genom så kallad passiv investering. Den här månaden kommer jag återigen köpa ATCO. Men det vet ni ju redan
 
Vad ni däremot inte vet är att det har hänt en del inspirerande saker på sistone. Jag fick ett mejl för två veckor sedan. Det visade sig vara från en potentiell ny arbetsgivare. De ville berätta om att en tjänst hos dem kommer att bli ledig och undrade om jag var intresserad. Det här - att bli headhuntad - är utan tvekan det största som hänt mig i min yrkeskarriär. Men jag har jobbat målmedvetet för att ta mig vidare på stegen och befinner mig på en plats i livet där jag är redo för att anta utmaningen.
 
Nu är det alltså väldigt nära! Inget är klart än men så mycket kan jag säga att blir detta av kommer det innebära en riktigt stor utmaning i mitt liv rent utvecklingsmässigt. Sen kommer det också innebära en bättre lön vilket så klart skapar bättre förutsättningar för mig i mitt investerande. Men lönen är sekundär. Det är absolut inte den som gör att jag vill ta steget. Nej, det är något inom mig som vill mer och därför är jag nu beredd (om allt går som jag hoppas) att lämna det bästa jobb och de bästa kollegor jag någonsin haft. Men så är livet. Allting förändras förr eller senare.
 
2018 har alltså börjat med mycket äventyrliga vindar och som kapten på skeppet färdas jag nu förväntansfullt mot nya mål. Med ett öppet sinne och med tilltro om att allt kommer bli till det bästa! På ett eller annat sätt. Avslutar med ett inspirerande citat och något jag själv verkligen måste tänka på i dagsläget:
 
"If you want somthing you've never had, you'll have to do something you've never done."
 
Visst är det så...
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 

Reflektion Och Rikedom

Publicerad 2018-02-22 10:33:00 i Atlasinvesto,

 
Det svåraste med varje dröm är ofta att ta det där första steget. Ett sätt för att lyckas med detta kan vara att stanna upp och reflektera över vad man vill och var man är på väg.
 
När jag bestämde mig för att spara och investera för att nå en miljon kronor var det kanske inte en dröm utan mer en fråga om personlig utveckling. Kunde jag klara av att hitta en strategi för att uppnå ett sådant konkret mål i livet?
 
Utifrån vad jag hade i startkapital började jag räkna på möjligheterna och sedan planera. Och efter att resonerat fram och tillbaka bestämde jag mig sedan för att ta det där första steget - att börja!
 
När väl miljonen var nådd kände jag mig stark och stolt. Oavsett vad som händer så kan ingen ta det ifrån min självkänsla och mitt självförtroende. Jag hade lyckats med den resan på egen hand. Genom den jag var och faktiskt behövde bli för att klara av det. Genom disciplin, målmedvetenhet och mod. Den här processen går sedan att applicera i andra områden av livet när den väl börjat ta form. I relationer och yrkeslivet med mera. 
 
Att ibland stanna upp och reflektera över vad man vill och var man är på väg kan innebära skillnaden på framgång eller motgång. På att börja växa eller börja stagnera. På inre fattigdom eller inre rikedom.
 
Jag tror det är apodiktiskt att den reflekterande människan har större chans att nå större rikedomar i livet - både yttre och inre. Jag tror helt enkelt det är viktigt att vi i vår stressfyllda vardag tar oss tid för reflektion. Det kan väcka den sovande jätten inom oss...
 
Vad tror du?
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 

Investerarens Podcast

Publicerad 2018-02-19 19:53:00 i Atlasinvesto,

 
 
Måste bara passa på att berömma och tacka Niklas Andersson för hans intressanta podcast Investerarens Podcast. (bilden tagen därifrån)
 
Efter att ha lämnat vapendragaren Philip Scholtzé och avslutat podden Prata Pengar kör han nu på i en egen podcast. Känslan är dock densamma med en energisk programledare som kan få det mesta inom aktier, investerande och sparande att låta superspännande! 
 
11 avsnitt har det hunnit bli och klassen på programmen känns faktiskt ännu vassare nu när den verbala Andersson får styra spakarna själv. Så om du mot förmodan missat hans podcast är det bara att gratulera och dyka in i ca 12 timmars frosseri i allt inom investeringar och sparande. Jag vill slå ett slag för bonusavsnittet och avsnitt 10 som var mycket kvalitativa i sina upplägg och med intressanta gäster och en frågeställare i toppform!
 
Än en gång stort tack Niklas för din hunger och ditt engagemang att fortsätta sprida ljus över en tidigare nästan enigmatisk arena som varit svårtillgänglig för många. Och tack för att du får mig att verkligen se framemot varje måndag!! 
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com 
 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten arbetare som vill skapa en utdelningsmaskin som jag kan använda i min strävan efter personlig utveckling. Välkommen att ta del av min resa och mina tankar om ekonomi och personlig utveckling.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela