atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

100 nya H&M

Publicerad 2017-06-29 11:20:00 i Atlasinvesto,

Juni månads investeringar gick till att köpa in 100 nya H&M
 
Jag kunde inte låta bli när aktien värderas så lågt. Har fått in lite annat kapital den här månaden samt tog även en del av krigskassan för att finansiera inköpet.
 
Alltid kul att sedan se hur H&M slår förväntningarna några dagar senare. Men så här kommer det förmodligen vara ett tag för H&M. Upp och ner, ner och upp. Förväntningar hit och förväntningar dit. Frågan var och en får ställa sig är vad vi egentligen tror om bolagets kapacitet i framtiden? Jag vet vad jag tror och sitter kvar i båten med ganska luriga vindar blåsandes (från många håll) i mitt segel. Om vindarna kommer föra mig till varmare eller kallare vatten när det gäller H&M återstår att se. 
 
Till skillnad från väldigt många andra så tror jag på familjen Persson; om det sedan kommer bära frukt (eller ej) kan jag ju bara hoppas på. Alltså ser jag på H&M som en investering och inte en spekulering, om jag tar mig friheten att referera till Mr Graham himself.
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com

Tack för allt Michael Nyqvist

Publicerad 2017-06-28 21:24:29 i Atlasinvesto,

Få svenska skådespelare har berört mig som Michael Nyqvist. Hans skådespeleri har alltid känts genuint och äkta. Nu är han död. Cancern har ännu en gång skördat ett offer. 
 
I filmer som "Vägen ut", "Grabben i graven bredvid", "Den bästa av mödrar" och "Så som i himlen" medmera har Michael med sin karismatiska och mänskliga utstrålning berört inte bara mig utan stora delar av svenska folket.
 
Michaels värme kom alltid igenom både på filmduken och i andra sammanhang som exempelvis intervjuer på TV. Att han var en människa med integritet vågar jag påstå. Inte en gång stod det att läsa om hans lungcancer förrän det slog ner som en blixt i våra hem - att en av våra mest älskade skådespelare lämnat oss. 
 
När jag såg "Grabben i graven bredvid" första gången så såg jag mig själv i den sympatiske bonden Bennys drömmar om att finna någon att älska. Och hur svårt det kan vara att hitta rätt i kärleken och att våga tro på kärleken fullt ut...bara släppa taget.
När jag såg "Så som i himlen" var jag för en stund en passionerad dirigent med drömmen om att finna den perfekta tonen och klangen i Norrlands vackra skogar. Innan jag vaknade upp och insåg - det var ju bara en film... Men i sina bästa stunder var han som en hypnotisör som med sin värme och innerlighet tog med dig in i sagans värld.
 
Michael bevisade och förstärkte hos mig tron på hur fantastiska vi människor faktiskt är. Han utstrålade både som person och i sitt skådespeleri humanism och äkthet. Jag vill tacka dig Michael Nyqvist för allt du gett mig. För alla tårar och skratt. För att du fick mig att känna så starkt! Du är, var och förblir en av min absoluta favoritskådespelare inom svensk filmindustri genom alla tider. Jag undrar vem som en dag kan axla din mantel...är det ens möjligt? Må du färdas mot stjärnorna på en solvind som tar dig till en underbart vacker plats någonstans i Universum.
 
Och vem vet..kanske sitter du just nu bredvid Shakespeare, Marlon Brando och Greta Garbo och dricker ett glas vin. Du skrattar och är glad, är fri från din sjukdom, och väntar tryggt på att din familj en dag ska komma hem...
 
Tack för allt Michael, och må du vara stark, trygg och lycklig på din eviga resa!
 
En tagen och sorgsen,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 

Länkar & en fin historia

Publicerad 2017-06-25 09:44:00 i Atlasinvesto,

Att läsa intressanta inlägg på bloggar och andra sidor rörande ekonomi och investeringar är alltid roligt och inspirerande. Under "Länkar" ute till höger har jag lagt in länkar till några sidor som jag regelbundet besöker och finner glädje i. 
 
Med detta sagt vill jag bjuda med mig av en fin och inspirerande historia jag fick höra om en man som gjorde en intressant sak med delar av sin rikedom. Ett exempel från verkligheten om en man, hans rikedom och hans drömmar om vad han ville göra med den; historien skulle kunna bli en vacker dramafilm...
 
Mannen hade blivit adopterad som spädbarn. Nu var han vuxen och hade gjort en riktigt bra karriär och var mångmiljonär. Han bestämde sig en dag för att leta efter sina biologiska rötter. Efter sin biologiska mamma och pappa. Något som han längtat efter.
 
Mannen reste till det land långt långt borta som han blev adopterad från och började sitt sökande, sin jakt. Efter mycket hårt arbete och mycket detektivarbete lyckades han spåra upp sina föräldrar som ännu var vid relativt god hälsa och i livet. Och det är nu som historien får vingar. Har man sett Spårlöst på kanal 7 vet man att det oftast stannar vid ett glädjetårar och kramar och vi ska försöka hålla kontakten scenario. Men här sker en liten ytterligare twist! Det visar sig att den här mannen var född till storhet..
 
Nu drar han igång ett stort byggprojekt. Mannen börjar med att leta upp ett vackert markområde i landet där hans biologiska föräldrar lever; och som han köper loss till sina föräldrar. Därefter bygger han ett vackert palats (det var de orden som personen som berättade historien använde) på markområdet till sina föräldrar. Och när han är klar med allting så lovar han att alltid finnas där för de biologiska föräldrarna, som ett stöd om de behöver honom, så länge han lever. 
 
Min poäng med den här goodwill historien är att visst är det fantastiskt vad kapital väl använt kan göra! Kan skapa! Kan bygga! Kan ge mening! Och i alla fall för mig är historien om mannen motiverande och inspirerande för vad jag eller mina barn en dag kan göra med Atlas Investo. I stället för att bara skänka till olika välgörenhetsprojekt så kan man bli ett och på något sätt få vara med på hela resan i sin strävan att hjälpa och stötta andra människor. Sedan behöver det ju inte handla om att bygga palats det kan ju lika gärna vara att bygga en skola någonstans i världen där det skulle behövas för utvecklingens skull eller vad man nu skulle vilja välja för små eller stora behov eller människor att hjälpa.
 
Historien om den adopterade mannen är en underbar historia som hos i alla fall mig slog an en vacker ton. En ton om potentiella möjligheter med ett livsprojekt som Atlas Investo. Och ännu en morot i arbetet med att bygga mitt eget investmentbolag.
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela