atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Sparkvot & konsten att iterera!

Publicerad 2024-04-28 12:03:20 i Atlasinvesto,

 
I min plan för året står det nedskrivet exakt vad jag ska investera varje månad. Oavsett om det är högkonjunktur eller lågkonjunktur. Björnmarknad eller tjurmarknad. Om jag är trött och sliten eller pigg och stark. Med den här kartan slipper jag påverkas av yttre eller inre omständigheter utan kan på ett i princip automatiserat sätt exekvera enligt min strategi - om och om igen.
 
Ni som följt mig vet om att jag ibland upprepar vissa resonemang här på bloggen, som nyss ovan nämnda. Som ett slags "mission statement"! Och det är av flera anledningar. Dels för att ständigt påminnas om kraften i att kunna göra som man sagt. Inte bara PRATA om det! Inte bara TÄNKA kring det! Nej att verkligen AGERA på det, om och om igen.
 
Är det något som min pedagogiska erfarenhet lärt mig är det att vi behöver - nästan repetitivt klargöra för oss själva - de goda vanor vi vill implementera in i våra liv. Om vi inte gör det kan dessa goda vanor mycket enkelt ersättas av andra mindre bra beteenden, eller alltmer förringas och tappa i sitt värde. Det framstår som att de tankegods som ligger närmast oss ofta också har störst kraft och påverkan över oss. Om vi är reflekterande personligheter kan vi många gånger påverka dessa - som att göra medvetna val varje månad om vad du ska göra med din sparkvot utifrån en nedskriven plan.
 
En annan orsak till att jag så klart har återkommande tankar är för att åskådliggöra för Athena och Amadeus pappa Atlas idé om vad som kan leda till framgång. I det här fallet i ens privatekonomi utifrån de förutsättningar var och en har. Genom en nedskriven ekonomisk plan skapar man en slags privatekonomisk manual som leder en genom de flesta och mesta svårigheterna. Det är dessutom mycket enklare att göra konkreta eller nödvändiga förändringar i en nedskriven plan - om det skulle behövas av någon anledning - än om man står där utan när det en dag blir "vinter". Och vi kommer oundvikligen att möta på ett antal privatekonomiska "vintrar" genom livet. Med en nedskriven och konkret plan kan vi bättre förhålla oss och manövrera oss igenom dessa tider av svårigheter när de väl kommer.
 
I min plan för april stod det att sparandet skulle in i Hennes & Maurits och när börsen i fredags öppnade kl 09:00 så var det lätt att skrida till handling. Sparkvoten landade in på hela 32 %. Det här är högt för mig! Och det kommer kanske innebära viss ekonomisk fingerfärdighet att gå igenom kommande månad, men jag tror det ska gå. Ibland kan livets utmaningar bestå av just en sådan här situation. Att försöka klara sig på mindre pengar än vanligt. Varför? För att det tjänar ett högre syfte. Det formar även mig som människa, genom att jag (förhoppningsvis) klarar av det. Här är ju en viktig faktor den att jag VET att jag gjort det förut. Det ger mig både självförtroende och tillförsikt att jag kan göra det igen. Är ni med på hur jag tänker om konsten att iterera? To be continued...
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo 
 
[email protected] 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela