atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Årets sista inlägg - är första steget!

Publicerad 2016-12-31 12:43:00 i Atlasinvesto,

"What can I do today to achieve what l want tomorrow?"

Årets sista inlägg blir på ett sätt början på nästa år. Att vara den som själv designar mitt liv är viktigt för mig och för Atlas Investos framtid. Därför kommer jag här på bloggen skriva en öppen lista med utmanande mål inför 2017. Målen är inte enbart finansiella, men OM de uppfylls är jag övertygad om att livet på sitt lite magiska sätt ser till att de uppfyllda målen fungerar som olja längs vägen på alla områden - ekonomiska, personliga, sociala, mentala, fysiska med mera.

Att ett nytt år inte behöver bli som det förra är en viktig lärdom jag tagit till mig genom åren. Men det är upp till mig och endast mig att få till en förändring eller ny riktning. Att sätta segel på min färd! Vad än någon annan säger. Vi kan skylla på många saker i vår omgivning, i våra förutsättningar, ja i livet i allmänhet. Men när vi skyllt på allt vi kan - gjort vår egen "skyll på allt lista" - så står vi ensamma inför oss själva. Vad vill jag? Vad är mina drömmar? Vart är jag på väg? Vad vill jag uppnå? Vem vill jag bli? Det är där någonstans i dessa frågor som seglet sakta behöver hissas, genom en skriven handlingsplan. Här är några av Atlas Investos och dess VD:s planer inför 2017. Nu lägger vi ribban högt och bara framtiden vet vad som kommer bli verklighet!

FEM STORA MÅL FÖR 2017

1 Börja lära mig spanska - jag läste spanska på gymnasiet och vill nu som vuxen ge det en chans till. Anmälan till "Spanska för nybörjare" är gjord och fakturan på väg! För att boosta motivationen ska jag vid minst ett tillfällen åka till Spanien under en weekend för att aktivt träna språket. Har ni något härligt tips var i Spanien jag skulle kunna åka till?

2 Portföljens värde ska den siste december 2017 vara minst 1 150 000 kr - följer jag min nedskrivna plan är detta ett mål som är inom räckhåll.

3 Sätta nytt bo i min nya bostadsrätt - har sedan separationen mellanlandat i en hyresrätt men har köpt en bostadsrätt. Den vill jag nu skapa till mitt och barnens paradis på Jorden. Planen är lagd och så fort tillträde kan ske drar den igång!

4 Göra minst en kulturresa - jag älskar mat, kultur, historia, geografi och nu vill jag ännu mer uppleva det också! Min plan för framtiden är att ta med mina barn på dessa resor - weekends till olika platser på vår fantastiska Jord. Men den första resan får bli jag själv i ett slags pilottest för om upplägget med "weekendsresor" funkar.

5 Personlig utveckling - jag vill utvecklas både i min yrkesroll men framförallt personligen! Detta ska jag göra genom att gå på minst en föreläsning i kvartalet. Föreläsningen kan han handla om allt men gärna om kommunikation, mindfulness, retorik, livsöden, ekonomi, att sätta mål, historia, konflikthantering, företagande, metodik med mera. Utöver detta vill jag läsa inspirerande böcker om allt mellan himmel och jord men minst en bok i kvartalet.

Så för att svara på frågan "What can l do today to achieve what l want tomorrow?". IDAG kan jag skapa en plan för vad jag vill uppnå IMORGON! Genom att göra en plan för morgondagen kommer morgondagen göra vad den kan för att försöka ge mig det liv jag designat. Kan det vara så?

Har du designat din plan för morgondagen?

Med vänlig hälsning,

Atlas Investo

atlasinvesto@gmail.com

Atlas Investos resa så här långt!

Publicerad 2016-12-29 21:21:50 i Atlasinvesto,

Så är det dags att summera hur det gått under året med en genomgång av några av Atlas Investos delmål 2016.
 
Dessa har bland annat varit:

1. att uppnå ett portföljvärde på minst 800 000kr. ✅🎉
2. att utdelningen ska vara minst 30 000kr. ✅🎉
3. att portföljen ska ha utökats med minst 155 st ATCO under Q3-Q4. ✅🎉

Delmålen har uppnåtts! Utöver dessa har ytterligare några delmål seglat i hamn. 2016 har i det stora hela varit ett bra år för Atlas Investo och det ska jag fira med en god måltid tillsammans med mina vänner. Att det varit ett bra år kan jag till stor del tacka den plan jag skrivit och beslutsamt följer. Som en av mina stora mentorer uttrycker det "Din ekonomiska framtid kommer inte bli bättre genom att du hoppas - den kommer bli bättre genom en väl definierad plan!". Ett råd som satt seglet och lagt grunden åt Atlas Investo.

Atlas Investo tar nu sats mot 2017 och ett av det nya årets största delmål - att bestiga det vackra och (för den här resan) mycket symboliska berget 1 000 000 kr!

2017 kommer vara ett år som rivstartar genom att Atlas Investo köper minst 1000st aktier till portföljen i ett nytt bolag. Vilket kommer ni snart få veta.

Sköt om er och lova att uppskatta det ni har - man vet aldrig när man förlorar det.

Gott nytt år!

Atlas Investo

atlasinvesto@gmail.com

Arbetsvilja som inspirerar!

Publicerad 2016-12-27 22:57:00 i Atlasinvesto,

Vad har Warren Buffett, Ingvar Kamprad och Charles Koch gemensamt? De är alla över 80 år gamla och fortfarande kraftfulla och drivna i sina företagsimperium. Och till skillnad från många som kanske drömmer om passiva inkomster och rikedom för att "slippa arbeta" så verkar dessa giganter vilja arbeta tills den dag deras hjärtan slutar slå - oavsett deras enorma passiva inkomster! 

Charles Koch (81 år) sitter som VD och styrelseordförande i Kochs Industries ett globalt industriellt konglomerat och ett av USAs största företag och landets näst största privata företag. Mr Koch verkar inte släppa den rollen i första taget, en roll han haft sedan 1967! Han är just nu USAs 7:e rikaste person och rankas som den 9:e rikaste i världen med en förmögenhet på 342 miljarder kronor.

Ingvar Kamprad (90 år) och grundare av IKEA och allt jämnt övervakande patriark i den familj som kontrollerar den stiftelse - Interogo, i Luxemburg - som äger och driver bolaget. 2016 uppskattades hans förmögenhet till 336 miljarder kronor vilket då gjorde honom till den 10:e rikaste på Jorden. Ingvar Kamprad verkar aldrig haft en tanke på att sluta sitt arbete att utveckla och förädla sitt mästerverk.

Warren Buffett (86 år) VD och styrelseordförande på Berkshire Hathaway ett multinationellt konglomerat. Warren är USAs näst rikaste person (efter Bill Gates) med en förmögenhet på 523 miljarder kronor och därmed den 3:e rikaste på Jorden. Warren kommer troligtvis att vara VD på konglomeratet så länge hans hälsa tillåter!

Med dessa tre mästare som inspiratörer så kan jag bara ödmjukt konstatera att byggandet av mitt bolag bara är i sin vagga. Min tanke har nog aldrig varit att bygga en "pengamaskin" för att slippa arbeta och slå mig till ro på någon solig strand, det skulle jag aldrig ha ro till. Nej med Atlas Investo drömmer jag bland annat om att på sikt skapa ett starkt och välskött bolag som kan vara en bidragande kraft i den lokala utvecklingen i min älskade hemstad. Och blir jag lika gammal som dessa herrar, och med min hälsa i behåll så finns kanske chansen att drömmen på något sätt kan bli sann!

Vad har du för drömmar med byggandet av din växande pengamaskin?

En inspirerad,

Atlas Investo

atlasinvesto@gmail.com

 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela