atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

En flod genom stormar

Publicerad 2016-06-29 20:26:00 i Atlasinvesto,

Som jag kommenterat på andra bloggar är planen för hur jag ska uppnå mitt mål kanske viktigast av allt. Inte vägen. Inte målet. Nej planen och vad min nya plan blir när målet är uppnått.
 
För livet har många prövningar. Sånt som mina tanka om mig själv. Barnens ständiga behov och vilja. Min käras alla idéer om hur saker och ting borde vara. Jobbet och allt som ska funka där. Vänner och familj som ska känna sig tillfreds. Ekonomiska drömmar och ekonomisk vardag som ska harmonera tillsammans. Marknaden som ryter som en björn eller frustar som en tjur. Mitt i allt det här - livet - som ibland kan kännas övermäktigt och stormigt och enormt utmanande är en noga genomtänkt och strategisk plan - för vad det än må vara - en fantastisk tillgång; ett vapen likt Lancelots svärd mot allt det hotfulla.
 
Ett vapen som fungerar som en stilla flod genom ett stormigt hav. Den gör din förmåga att tänka och fatta beslut både enklare och effektivare. Enklare för du vet vart du är på väg och hur du ska ta dig dit. Effektivare för att du lättare kan revidera en skriven plan än en oskriven.
 
När du ser det stormande havet längs floden är det planen som kommer leda dig till en trygg hamn någonstans i framtiden. Väl framme i hamnen är det viktigt att du sätter dig ner på någon mysig liten krog och lika noggrant skriver ner din nya plan. Inte förrän den är färdig ska du resa dig upp och betala för din nota. Och när du öppnar dörren och möter kvällsljuset så står du stark. För du vet vilken väg du ska ta, och vad du behöver göra för att nå till nästa hamn. Oavsett om havet stormar eller ligger glittrande i kvällssolen.
 
Det är planen för vägen till målet som är viktigast. Kanske viktigast av allt för att uppnå drömmen om att skapa en passiv inkomst som du kan ge till dig själv, din kära, dina barn och till de som behöver längs med livets väg. 
 
Det är som en saga att få leva här på jorden. Ta chansen att skriva den sagan själv. Låt ingen annan få göra det åt dig. Vill du lyckas eller uppnå något så börja idag. För vem vet vad som egentligen händer imorgon.
 
Miljonen närmar sig för varje dag som går. Det är ofrånkomligt. Jag tänker tacka min plan när den är uppnådd. Och sedan ska jag skriva en ny.
 
Vad har varit framgångsrika strategier för er i strävan att skapa passiva inkomster? Dela gärna med er!
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 

Köpt Atlas Copco enligt planen

Publicerad 2016-06-27 10:09:00 i Atlasinvesto,

Trots Brexit står min plan fast och när väl dammet lagt sig efter
börsoron så kommer vardagen sannolikt tillbaka, hur lång tid
det tar återstår att se.
 
Det är som alla experter säger att OM nu Storbritannien väljer att
gå ur EU så innebär det ju att många lagar och regler för handel
med mera kommer att behöva skrivas om men handeln kommer
att gå vidare. Europas största ekonomi kommer inte att gå upp i
rök utan i stället stå utanför unionen med allt vad det kommer innebära. 
 
Att börsen blir extremt nervös när det blir stor ovisshet inför framtiden
är naturligt men en sak är säker och det är att varje kris har återhämtat
sig efter tid och det kommer med all sannolikhet krisen Brexit också
göra - och vem vet all förändring behöver ju inte vara av ondo. Vi får följa
och se hur Europa nu agerar inför en riktigt stor kris i bygget av en
politiskekonomisk vision. 
 
Mitt mål med att öka i Atlas Copco under Q3 och Q4 står fast och köpte idag så fort lönen satt på kontot!
 
Vilket/vilka bolag har du som mål att öka i?
 
 
 

Sommar, sol och Mr Konsumtion

Publicerad 2016-06-20 20:13:00 i Atlasinvesto,

 
Hur mycket jag än längtar och älskar sommaren så är den kanske den tuffaste årstiden av alla rent ekonomiskt - för mig i alla fall.
 
Med solen och värmen väcks aktivitets lustan hos de flesta. Så också för mig och familjen. Barnen vill käka glass, fika, dra till McDonalds och olika lek- o badland. Sambon vill på restresor. Själv ska man ha semester och inte kunna "gömma sig" på arbetet fem dagar i veckan från "Mr Konsumtion"! Mr Konsumtion som med sin enorma dragningskraft tvingar en att verkligen bli en "Rambo" i vardagsekonomiskt förhållningssätt! Överallt utsätts man för somriga erbjudande allt ifrån billiga restresor (som sambon dräglar efter) till hyra stugor eller göra weekends med övernattningar på hotell i någon storstad eller pittoresk kuststad på Österlen... 
 
Att bygga en pengamaskin på egen hand utan att involvera min kära sambo som inte delar intresset på samma sätt (hon ser inte riktigt poängen) är en utmaning. För min del handlar det om att få tillvaron att kännas rimligt lyxig och full av möjligheter samtidigt som jag följer min plan. 
 
Kanske är det just planen med sina delmål och mål som är mitt största vapen mot den heta sommaren. 
 
Hur som helst så närmar sig lönen och nytt köp i Atlas Copco ska göras. En liten tröst i en tuff årstid för den som vill bygga en pengamaskin.
 
Hur känner du för sommaren och Mr Konsumtion?
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela