atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Sparkvot augusti 2018

Publicerad 2018-08-29 21:27:00 i Atlasinvesto,


 
Det blev till slut ett steg i rätt riktning. Efter några tuffa ekonomiska månader, med rejält sargade sparkvoter, höjde jag i och med augusti upp snittet igen. 
 
Efter att ha köpt SEB för hela nysparandet kan jag konstatera en sparkvot på drygt 21%. Jag tror att i nuläget är det vad jag mäktar med och ändå upprätthålla en god livskvalité.
 
I övrigt har jag en väldigt tuff period på jobbet vilket renderar i en enorm trötthet på kvällarna. Men trots att jag känner mig som koalan på bilden tycker jag om mitt yrke, och jag vet att om ett tag kommer det en mer balanserad fas igen och med den kommer mina krafter tillbaka. 
 
Det är i tuffa jobbetider som dessa lite extra roligt att kunna gå in och titta på mitt konto hos Avanza. Och se att jag faktiskt har kommit en bit på resan. Det kan ingen trötthet i världen ta ifrån mig! To be continued... 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com 
 
 
 

Att investera i sina barn

Publicerad 2018-08-26 18:09:19 i Atlasinvesto,

 
Idag har jag haft en heldag med mina barn. Vi har varit i en by nära vår stad som haft "Barnens söndag". En dag när alla barn bjuds ner i byns centrum där de erbjuds olika aktiviteter.
 
Allt från att prova på att blåsa såpbubblor, taekwondo, ansiktsmålning, ponnyridning, fotboll, utforska en brandbil - ja ni förstår. Förutom detta får alla barn som kommer saft och popcorn och grillad korv med bröd. 
 
Att se ansiktet på mina barn när de får testa olika saker. När de ser att de kan! När de växer för att de vågar prova på! Men också känslan att se deras lycka när de sitter i gräset och äter popcorn är oslagbart. Och att de får göra det omgivna av trygga vuxna med vänliga glada ansikten. Det är dagar som dessa som blir till minnen för livet. För oss alla. För mig som pappa. Men också så klart för mina barn. För mig är dagar som detta en liten glimt av paradiset. En plats där människor skrattar och är tillsammans i glädje och samhörighet och villkorslöst.
 
Att investera sådana här dagar i mina barn tror jag kan vara en väg för att få dem att uppskatta både livet och människorna som finns i det. För att bli humanistisk tror jag utan tvekan att du måste få uppleva humanism. Och det fick de verkligen göra idag. 
 
Och vad är det man brukar säga. Det vi sår idag kommer vi skörda imorgon. Därför är troligtvis min viktigaste roll som förälder att investera rikligt i mina barn. Så att de växer upp och blir vänliga, empatiska och sympatiska människor i framtidens Sverige. 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com 
 
 
 
 
 
 

Lönen börjar närma sig!!

Publicerad 2018-08-22 16:58:58 i Atlasinvesto,

 
En månad går ganska fort. Det känns skönt att semestern är över och att vardagen kommit tillbaka. Både ur ett investerarperspektiv men också ur ett föräldraperspektiv.
 
Jag har sagt det förr. En av de ekonomiska fördelarna med ett jobb (förutom att du tjänar pengar) är ju att du under 8-9 timmar mån-fre inte konsumerar för att ha något att göra. Exempelvis på att man gör små utflykter eller impulsköp när man går en runda på stan. Bensinpengar är också något som det går mer av under semestern. Även rutiner med barnen är svårare under semestern. Men som sagt åter till vardagen!
 
När lönen kommer är fokus på att inhandla antingen SEB eller Latour för så mycket som det finns utrymme för. Då semestern medförde att jag åkte på några ekonomiska snytingar (läs utgifter) som tyvärr inte var planerade så måste dessa betalas av den här månadslönen. En post på fyra tusen, en på tre tusen och en på drygt tusen kronor, vilket gör att sparkvoten kommer ligga lägre även denna månad.
 
Men jag vet ju varför. Vilket gör det lättare att hantera. Nästa månad hoppas jag att den ska ökas upp något då månaden inte tyngs av några större engångsposter av utgifter.
 
Men som sagt fokus på SEB eller Latour den här månaden! 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
atlasinvesto@gmail.com 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela