atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Utdelningarna jobbar på!

Publicerad 2018-08-12 16:42:59 i Atlasinvesto,

 
Med två utdelningar kvar i år kan jag konstatera en sak. Det kommer att bli all time high för Atlas Investo när det gäller utdelningar. Nu är det ju egentligen inte någon överraskning. Som utdelningsinvesterare är det liksom ett av mina mål med det hela. Men aldrig någon garanti för att det blir så. 
 
Jag har i nuläget fått in drygt 46 000 kr och kommer att ha passerat 50 000 kr när alla utdelningar ska summeras; vilket i sig är en härlig vall att spränga. Om totalen sedan kommer att räcka för att nå ett av årets ekonomiska mål - om att få minst 55 000 kr i utdelningar - återstår att se. 
 
2018 har varit ett starkt utdelningsår för Atlas Investo. Då två av mina innehav, både Handelsbanken och Atlas Copco, betalt ut extra till sina aktieägare. Sådana extra utskiftningar kan man ju knappast hoppas på varje år! 
 
Men möjligen kommer nästa års frånvaro av extra utdelningar vägas upp av mina kontinuerliga återköp/investeringar i bolagen, samt av presumtivt högre utdelningar i portföljen rent generellt. 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
atlasinvesto@gmail.com 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett nytt mål nått!

Publicerad 2018-08-10 20:53:00 i Atlasinvesto,

 
 
Min portfölj har börjat få lite vind i seglet den senaste tiden. Från att legat kring samma procentuella nivå en längre period har den nu börjat röra sig i nordlig riktning på nytt. 
 
I och med detta har jag nått nästa hundratusental på min resa mot andra miljonen - 1,4 miljoner kronor. Det tog mig drygt 7 månader. Kanske inte så snabbt som jag önskat men nu är jag där. Förhoppningsvis kommer varje hundratusental tjänas in allt snabbare med tiden - och miljonerna också så klart! Sen kommer portföljen troligtvis dippa under senaste milstolparna då och då men kursen och riktningen är tydlig - Atlas Investo är på väg norrut! 
 
Läste enligt VA att Jeff Bezos, världens rikaste människa, på ungefär samma tidsperiod (drygt 7 månader) ökat sin förmögenhet med 52 miljarder dollar.
 
Både imponerande och inspirerande! Och sannolikt talande och bekräftande för att ju större kapital du har desto snabbare rullar den berömda ekonomiska snöbollen på - alltså snöbollseffekten!! Vi pratar i och för sig ekonomiska "Supernovaeffekter" när det gäller Mr Amazon...
 
Min lilla milstolpe (jämfört med Bezos) firade jag med en Lagunitas på balkongen. Och nu med er, mina medresenärer på bloggosfären. 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
atlasinvesto@gmail.com 
 
 
 
 
 
 
 

"Sommar Med Atlas"

Publicerad 2018-08-04 16:16:00 i Atlasinvesto,

 
Har de senaste dagarna lagt ner tid på att göra om barnens rum. Det är roligt att skapa ny energi i ett rum genom relativt små förändringar.
 
Jag känner mig som självaste Ernst Kirchsteiger där jag huserar som värsta inredaren mellan rummen. Jag flyttar lampor och jobbar med punktbelysningar, leker med kontrastfärg, testar olika mattor och provar olika platser för möblerna i rummen, sitter på huk och letar vinklar, lägger till och tar bort. 
 
Min flickvän hjälper mig och tillsammans vill vi skapa två nya rum med lite mer mogen känsla - men ändå med samma barnrums-touch på något sätt.
 
Grundreceptet för att inreda ett rum a la Sommar med Atlas lyder så här (för er som likt mig är såld på Ernst läs gärna mitt grundrecept och försök höra hans goa närkingska i bakgrunden): "Jag vill att rummet ska ha en varm fräsch känsla, som liksom fyller mig med harmoni och en skön känsla av att här vill jag va!"
 
Efter att fått till Athenas rum klockrent kämpade jag med Amadeus. Den där "kirchsteigianska" feelgood känslan vägrade infinna sig. Så slog det mig. Jag bytar ut rummets kontrastfärg till en annan!! Och plötsligt började det hända saker! Tillsammans med en härlig grön växt slog känslan till som en varm sommarvind och jag var nästan i mål. Men den där pricken över i:et saknades och vi bara skulle hitta den!
 
Dagens reflektion är att har man påbörjat något så lägg ribban högt och gör vad du kan för att få till det. Nöj dig inte med att nästan fått till det. Ibland får det även bränna till lite i plånboken för att det där i:et ska uppenbara sig. Så blev det när det kom till Amadeus rum.
 
Så vad blev då pricken? Jo en härligt ljusgrön rund matta. Den blev som grädden i kaffet - som tio Sommar med Ernst - och skapade både helhet, balans och värme i hans rum. Men billig var den inte... 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
atlasinvesto@gmail.com 
 
PS: som ni förstått är mina barns namn fingerade (liksom mitt) men de kommer från och med nu kallas för Athena och Amadeus, här på bloggen, för att skapa en mer personlig känsla. DS
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela