atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

100 Castellum & 1 filmtips

Publicerad 2017-02-28 23:41:00 i Atlasinvesto,

Så där ja. Då var ytterligare 100 stycken Castellum inköpta till Atlas Investo. Investeringen utgjorde det största inköpet för månaden. Även i februari klarade jag målet med att återinvestera minst 30 % av lönen✔.
 
Eftersom utdelningarna närmar sig lägger jag ut hur mitt utdelningsschema för 2017 ser ut i dagsläget.
 
Den här sammanställningen över årets utdelningar tycker jag känns motiverande att se! Hade ingen aning om att funktionen fanns hos Avanza utan uppmärksammade det hos bloggaren Dividend Bomber vilket jag är tacksam för.
 
Avslutningsvis vill jag tipsa om en bra film jag såg i helgen Tjuvheder. Så här står det på Wikipedia om filmen:
 
"Tjuvheder är en svensk dramathriller från 2015 med regi och manus av Peter Grönlund.

Filmen skildrar gatulangaren Minnas (Malin Levanon) kamp för att överleva. Flera av filmens skådespelare har koppling till den värld som filmen gestaltar och nio av tio rollerna spelas av amatörskådespelare."

Mitt i all min iver att skapa en "kapitalgenerator" (vad säger du om det ordet Aktiepappa?) så får jag aldrig glömma den möjlighet som livet gett mig. Människor som Minna - fantastiskt spelad av Malin Levanon - har helt andra möjligheter och tankar i sitt huvud. Tankar som handlar om att bara överleva dagen. I den världen har pengar ett fundamentalt annat värde. Där är de ett brutalt medel för överlevnad i en brutal verklighet. I min värld är de en möjlighet att försöka förverkliga mig själv och mina drömmar. Det ger verkligen perspektiv på saker och ting.

Kanske skulle det vara en väg för Atlas Investo att bidra med något gott till samhället att i framtiden starta en stiftelse, organisation eller liknande för att stötta och hjälpa människor i min stad som har det som Minna. Kanske skulle det vara en stiftelse som i stället förebygger att människor hamnar där till att börja med! Och som kanske kan fånga in barn i behov av kärlek och stöd i en värld som sett ut att övergivit dem... Oavsett vad så är en känsla i mig att på sikt försöka skapa något som kan ge mervärde åt samhället - att ge tillbaka - kanske främst till den stad som tagit hand om mig i hela mitt liv. Vi får se var det slutar. Men tankar som dessa motiverar mig också att fortsätta utveckla Atlas Investo. 

Så mitt filmtips för den här gången är Tjuvheder. En film som trots sitt mörker lämnade mig med en känsla av tacksamhet.

Sköt om er.

Atlas Investo

atlasinvesto@gmail.com

8 inspirerande citat om bra "business" tänk

Publicerad 2017-02-25 18:20:00 i Atlasinvesto, Boktips,

 
Trillade över en inspirerande och intressant artikel på Hemsida24.se. Där hade man samlat åtta citat från kända mega-entreprenörer och företagsledare om vad som enligt dessa föder framgång inom "business". Vill ni läsa hela artikeln så hittar ni den på ovan nämnda sida. Här kommer bara citaten samt en kort presentation av entreprenörerna och företagsledarna bakom. Bon appétit!
_______________________________________________________
 
"People want to make business with someone they like" 
Barbara Corcoran
 
Amerikanskan Barbara Corcoran har gjort sin förmögenhet inom fastighetsbranchen. Idag är hon ett välkänt ansikte som en av entreprenörerna i Shark Tank (en amerikansk variant av Dragon´s Den) där olika företagare får presentera sina idéer för multirika entreprenörer/hajar som sedan väljer om de vill investera eller inte. Corcoran är definitivt en haj som vet vad hon vill; och hon tror mycket på vikten av "likeability" för att lyckas.
_______________________________________________________
 
"Take as much feedback from as many people as you can...seek critical feedback."
Elon Musk
 
Elon Musk är arketypen av en sann entreprenör. Den Sydafrikanske ingenjören, rymderövraren och uppfinnaren (han har enormt många strängar på sin lyra) föddes i Sydafrikas huvudstad Pretoria och ligger bakom bland annat Paypal, SpaceX och Tesla Motors. Ett annat inspirerande citat signerat Musk är "When something is important enough, you do it even if the odds are not in your favor." Underbart tänk!
_______________________________________________________
 
"When there´s that moment of "Wow, I´m not really sure I can do this" and you push through those moments, that is when you have a breaktrough."
Marissa Mayer
 
Marissa Mayer är en ung (född 1975) amerikansk företagsledare och ingenjör som just nu är koncernchef för Yahoo!. Mayer började sin bana som första kvinnliga ingenjör på Google och var med i utvecklingen av bland annat Google Search, Google Maps och Gmail. Vädigt innovativt.
________________________________________________________
 
"The biggest risk is not taking any risk."
Mark Zuckerberg
 
Den amerikanske IT-entreprenör Mark Zuckerberg klev in i alla våras liv med sitt sociala nätverk Facebook vilket han medgrundade år 2004. Zuckerberg är numera en av världens absolut rikaste, endast 32 år gammal. Imponerande!
_______________________________________________________
 
"We figure our best salesman is our customer."
Jerry Murrell
 
Amerikanen Jerry Murrell grundade Five Guys Hamburgers and Fries 1986 i Arlington i delstaten Virginia, USA. Five Guys är sedan 2003 en franshise "fast food chain" som har över 1500 restauranger i USA och runt om i världen. På deras hemsida kan man läsa att Murrells mamma alltid sa till sin son "If you can give a good haircut or if you can serve a good drink at a bar or if you can serve a good hamburger, you can always make money in America." En väldigt klok mamma det.
 ___________________________________________________
 
"Being customer-focused allows you to be more pioneering."
Jeff Bezos
 
Amazon.coms grundare Jeff Bezos konstaterar bland annat att istället för att fokusera på konkurrenterna och deras nästa drag så se hellre till vad dina kunder önskar eller kan komma att önska - om du presenterar det för dem! Smart.
_____________________________________________________
 
"Find a way to say yes to things."
Eric Schmidt
 
Eric Schmidt är en amerikansk företagsledare som varit VD på Google och suttit i styrelsen för Apple Inc. Det här med att säga ja istället för nej kan vara "a life changer". Spännande och utmanande!
________________________________________________________
 
"Never look back in regret but move on to the next thing."
Richard Branson
 
Den brittiske entreprenören och äventyraren Richard Branson är grundaren av Virgin Group. Virgin Group är en riskkapitalorganisation med kärnområden inom bland annat livsstil, resor och underhållning. Namnet "Virgin" tog Branson eftersom han i början av sin karriär kände sig som en jungrfru inom näringslivet. Ett annat uppfriskande citat av Branson får avsluta det här inlägget: "Business opportunities are like buses, there´s always another one coming." Finns inget mer att tillägga...
________________________________________________________
 
Trevlig helg önskar,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com

En magisk kristallkula

Publicerad 2017-02-22 23:11:24 i Atlasinvesto,

 
Februari börjar gå mot sitt slut och det ska snart trilla in nya likvider på lönekontot. Har i dagarna uppdaterat min privatekonomiska 3- och 5-års plan. Dessa känns bra och ska bli intressanta att följa. Ibland önskar jag att man hade en magisk kristallkula och kunde skåda in i sin ekonomiska framtid, men... Precis som en av mina stora mentorer sagt så är en nedskriven plan och målsättning ett stort steg i att förverkliga vad du vill åstadkomma, så jag får ta det därifrån. Planen är i alla fall på plats!
 
Nästa mål och milstolpe är så klart två miljoner! På vägen mot den får varje hundratusen vara små delmål som bockas av och kvartsmiljonen ett lite större delmål; och när 1,5 miljonen är uppnådd då får jag fira till på något sätt - kanske en musikkonsert med någon av mina favoritartister? Det ska vara lustfyllt att bygga sin portfölj annars kan det lika gärna vara. Och jag tycker det är väldigt lustfyllt och intressant och lärorikt att nyspara, investera, räkna på avkastning, göra prognoser för utdelningen, göra inköp efter planen, följa värdestegringen, läsa Placera, DI och Aktiespararna, följa ekonomibloggar, läsa böcker i ämnet, se dokumentärer i ämnet (nu senast "Becoming Warren Buffett" så klart) och samtidigt se att den berömda snöbollen sakta börjar komma i rullning. 
 
Den här lönen kommer gå till att köpa fler Castellum. Har dessutom ökat i både Castellum och Axfood under månaden som gått. Detta då dem i mitt "amatörtycke" sett okey köpvärda ut och att det faktiskt nalkas utdelning i båda bolagen. Mars kommer förövrigt vara den första utdelningsmånaden för mig vilket ju känns superbra!
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela