atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Fedagsmys är inte något självklart!

Publicerad 2018-11-30 19:49:00 i Atlasinvesto,

 
Det är fredag! Jag står i köket å steker prinskorv till mina änglar. Efter en veckas utmaningar på jobbet får jag nu en hel helg med mys och kvalitetstid med barnen. Och först ut är fredagsmyset!
 
På min stereo sjunger Bruce Hornsby The way it is och jag inser plötsligt att mina höfter hjälplöst börjat röra sig vid spisen. Jag är inte längre Atlas, utan har genom musiken förvandlats till den "dansande mästerkocken". Och för varje låt som går flyger korvarna alltmer runt i stekpannan som Travolta i Saturday night fever.
 
Barnen sitter vid köksbordet bakom mig. De jublar högljutt (här är jag kanske inte helt verklighetstrogen) när jag mellan korvstekning och pastakok vänder mig om och spelar luftpiano och mimar ikapp med Christopher Cross sköna Ride like the wind
 
Jag är engagerad i en idrottsförening i min stad. På min mejl fick jag tidigare under dagen ut ett meddelande från föreningen. Om att en eldsjäl och mycket sympatisk människa efter en kort tids sjukdom lämnat oss. Som så ofta blir man påmind om att vi aldrig vet när det är vår tur att lämna in. Han var pigg och okey för någon månad sedan. Nu finns han inte mer. 
 
Därför var det med extra glädje - med insikten om att jag lever och är med i matchen - som jag hämtade barnen ikväll efter jobbet. Körde till Ica Maxi och handlade. Och att jag ikväll fick förbereda deras kvällsmat medan de satt och ritade - mellan mina framträdanden.
 
Den sista låten, innan lyxmiddagen "Prinskorv med makaroner a la Atlas" serverades, var Starships underbara Nothing's gonna stop us now. När vi så tillslut satt där alla tre vid bordet tog jag deras hand och sa att ikväll ska vi ha fredagsmys som aldrig förr. Pappa är så glad att få finnas här med er. Och just nu ska inget ska få stoppa oss från att ha en riktigt mysig kväll. Så höjde vi våra glas med mjölk i en skål!! 
 
En tacksam, 
 
Atlas Investo 
 
Atlasinvesto@gmail.com 
 
 
 
 

The Wizard of Atlas Investo

Publicerad 2018-11-28 21:16:27 i Atlasinvesto,

 
Det sägs att den som siktar mot stjärnorna kommer längre än den som bara siktar mot månen. Om det stämmer kan de lärde tvista om. Själv kan jag bara konstatera att jag den här månaden spänt min investeringsbåge och hoppas på att målet ska träffas. Även om resan dit kan innebära att jag får trixa en del. Ibland en hel del. Men jag har svingar mitt trollspö förut... 
 
Enligt boken Den rikaste mannen i Babylon bör vi investera minst 10 % av vår inkomst för att nå rikedom på sikt. Och inte i slutet av månaden utan direkt när lönen kommit in på kontot. Själv har jag satt upp ett mål på 20 % och har varit uppe och vänt på 25 % men det blev för tufft. Och den här månaden har jag prickat mitt mål exakt - 20 %. Bra jobbat Atlas! 
 
Bågen har alltså spänts, trollspöt är svingat, men frågan är om jag inför den stundande månaden med jul och allt kan balansera min ekonomi utan att norpa av min buffert. Något som jag egentligen inte vill. Mitt investerande ska bygga på att till 90 % slippa göra det. Det kallas förmodligen av vissa för att ha en väl balanserad ekonomi...pust. 
 
Men jag ska tänka positivt. Jag har gjort det så många gånger förut. Investerat min sparkvot och med viss återhållsamhet (minimalism?) balanserat mig igenom otaliga födelsedagar, barnens önskningar och dessa ständiga inbjudningar till klasskamraters kalas, samkväm, midsommar, plötsliga utgifter & spontana utflykter, påsk, kräftskivor, min flickväns önskemål och julen med - jag vet, jag vet - allt det vi kallar vardagen och livet.
      Så jag får väl lita på min magiska fingertoppskänsla och den där isen i magen och vandra vidare mot och genom december, vad som än väntar runt hörnet. Fast besluten om att ingen annan i hela världen kommer förverkliga min dröm om Atlas Investo.
 
Och en av de största inre drivkrafterna är att en vacker dag kunna se på mina barn och veta - i mitt hjärta - att jag gav de inte bara ett bra liv fyllt av kärlek, trygghet och omtanke. Utan också något som konkret kommer att finnas kvar där hos dem. En del av mig. Långt efter att jag vandrat vidare till de sälla jaktmarkerna - Atlas "pappa" Investo. 
 
"Vilka inre drivkrafter styr egentligen ditt finansiella segel?" 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
Atlasinvesto@gmail.com 

Årets näst sista investering!

Publicerad 2018-11-27 23:09:38 i Atlasinvesto,

 
Så kom den igen! Efter en intensiv månad belönades man med lön för jobbet man gjort. Och även om det är roligt med lönen så är det ännu roligare vad jag kan göra med lönen - nämligen investera! 
 
Den här månaden blev det i familjen Gustaf Douglas stolthet som jag köpte in mer aktier i. Investmentbolaget Latour är ett av de senaste bolagen jag tagit in i Atlas Investo. Likväl har jag under många år följt bolaget på avstånd och har varit nära att gå in tidigare. Men tillslut kändes alltså Latour som ett både intressant och självklart bolag att investera långsiktigt i. 
 
Jag kommer även för nästa lön (sannolikt) att köpa mer i Latour eftersom det är enligt min masterplan. Det är intressant att se hur långt man kan komma under ett år när man väljer att fokusera på några bolag i portföljen.
 
Varje resa börjar med ett steg - och blick - mot målet. I det här fallet att börja bygga upp både Latour men också SEB till två kärninnehav i portföljen. 2018 har varit ett stort steg i rätt riktning. Hur blev det då med sparkvoten den här månaden? Det tar vi i nästa inlägg! 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
Atlasinvesto@gmail.com 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela