atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

What would you do?

Publicerad 2018-06-20 21:49:32 i Atlasinvesto,

 
En kväll satt jag och min pappa och samtalade. Vi kom in på ekonomi som vi så ofta gör. Min pappa är en av mina stora förebilder när det kommer till just ekonomi. Främst för sin förmåga att skapa tillgångar av små medel. Han är driftig.
 
Pappa berättade att han fått husets nya taxeringsvärde. Han kunde nöjt konstatera att det varit en riktigt bra värdeökning, jämfört med vad han byggde huset för. Därifrån kom vi in på vad han skulle ha velat göra med vinstkapitalet om han sålde huset. Jag frågade något i stil med "Vad skulle du göra pappa om du fick X antal miljoner extra i ditt liv insatt på ditt konto ikväll?".
 
Efter att funderat ett tag sa han några saker. Sedan frågade han mig samma fråga "Vad skulle du ha gjort Atlas?". Och där i kvällssolen insåg jag ganska snabbt att jag vet precis vad jag skulle ha gjort. Jag skulle fortsätta att leva mitt liv som jag gör nu!! Kanske att jag skulle valt att göra lite mer kulturresor och upplevelseresor, med mina nära och kära så klart. Exempelvis uppleva Pyramiderna i solnedgången. Eller vandra några kilometer på Kinesiskamuren. Men jag har skapat mitt liv efter mina förutsättningar och intressen och skulle på det stora hela fortsätta att leva som jag gör nu. Med stort fokus på de områden jag redan har stort fokus på. Pappa tittar på mig med ett varmt uttryck. Som om han är glad och tillfreds med det han hör.
 
Jag fortsätter att reflektera med pappa. Omkring mitt fokus på att försöka utvecklas i mitt yrke, göra mitt bästa för barnen, få leva ett bra liv med min nya kärlek, om att få fortsätta finnas där för dem (min mamma och pappa), mitt intresse för personlig utveckling och dess möjligheter och om att fortsätta bygga Atlas Investo.
 
Jag inser när jag nu skriver detta att jag befinner mig i en bra period i mitt liv. Med goda kollegor på jobbet, friska glada barn, mina föräldrar lever och mår bra, jag har en kvinna att älska och hon älskar mig, jag har goda vänner. Ju mer jag tänker på det så lever jag ett gott liv. Vilket jag är väldigt tacksam för.
 
Så vad skulle jag göra om låt säga 25 miljoner plötsligt kom in på mitt bankkonto imorgon? Förutom att jag skulle levt mitt liv med en lite mer guldkantad vardag så är det egentligen bara två saker som jag skulle gjort på direkten. Jag skulle plockat ut 15 miljoner och lagt i två attacheväskor; 10 miljoner i den ena och 5 miljoner i den andra.
 
Sedan skulle jag först ha kört hem till min syster och frågat henne om hon ville ta emot en gåva av sin bror. En gåva på 5 miljoner. För att du är mitt blod. Min kära syster. Gör vad du vill med gåvan. Pussar kram och hejdå!
 
Efter det skulle jag satt mig i bilen och kört hem till mamma och pappa. Mina superhjältar på denna Jord. Pappa skulle förmodligen sitta på trappan upp till huset i kvällssolen. Jag skulle be mamma komma ut och sätta sig på trappan hon med. Sedan skulle jag säga att himlen har miljarder av stjärnor. Den ena större än den andra. Men ingen av dessa stjärnor har älskat mig som ni. Ingen har tröstat mig när jag varit ledsen. Ingen av stjärnorna har skrattat med mig i glädje. Och ingen av stjärnorna har visat mig hur ett liv kan levas. Ni är det bästa som hänt mig. Utan er vore inget av det jag nu har ens möjligt. Så är det. Sen skulle jag säga:
     "I bilen står en gåva till er. En gåva som är mitt sätt att beskriva och visa min kärlek till er och hur mycket ni betytt för mig som människa". (Pengar är ett väldigt tydligt sätt att visa detta på. Alla förstår vilken enorm skillnad pengar kan göra för någons liv.) Och när de öppnar väskan säger jag. "Mamma, min gåva till dig är 5 miljoner kronor. För allt du lärt mig. För allt du gett mig. För hur du kämpat för mig. Och pappa, min gåva till dig är 5 miljoner kronor. För att du funnits där genom allt. Med ditt lugn och balanserat mig genom livets mot- och medgångar. Min gåva till er är alltså 10 miljoner av kärlek". Sedan skulle jag kramat om dem. Länge. Väldigt länge.
 
Som de ekonomiska personligheter ni är i bloggosfären undrar ni kanske vad jag skulle gjort med de 10 miljoner jag har över efter mina gåvor? Av dessa skulle jag naturligtvis balanserat upp min portfölj med 7 miljoner. Sett till att samtliga innehav har samma procentuella storlek och sannolikt köpt in ett bolag till. 1 miljon skulle jag sätta på ett vanligt räntekonto på någon nischbank och använda till de där kultur- och upplevelseresorna jag nämnde tidigare.
     För de sista 2 miljonerna skulle jag bildat en stiftelse. Den skulle bära min två barns namn och verka för goda saker i min hemstad. 
 
Men tills dess att 25 miljoner finns på mitt bankkonto fortsätter jag att leva mitt liv så som jag gör. Kanske kan jag på sikt ändå starta den där stiftelsen!? Vem vet...
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 
 
 

Börsen öppnar snart!

Publicerad 2018-06-18 08:44:00 i Atlasinvesto,

 
 
En spännande känsla att se hur klockan räknar ner inför öppningen av börsen. Och börsintroduktionen av Epiroc.
 
Det spekuleras huruvida Epiroc kommer stiga i öppningen, vilket värde den kommer handlas på och så vidare. 
 
Egentligen vet vi inte förrän klockan 09:00 hur det verkligen kommer att bli. Vi kan bara lugnt sitta i den berömda båten och fortsätta styra i vår angivna riktning. Följa den där planen.
 
På kontot på Avanza är Epiroc nu tillagd i portföljen. Och plötsligt har jag - utan att göra något - diversifierat min portfölj med ett helt nytt bolag.
 
Just nu står värdet på Epiroc-aktierna på noll. Men snart vet vi hur värdet prisas in av Mr Market himself. Bon voyage Epiroc!
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com

En väldigt speciell Musikvideo

Publicerad 2018-06-16 22:09:00 i Atlasinvesto,

 
Om en musikvideo skulle göras av dig som person vilken låt skulle spelas som bakgrund? Och hur skulle den musikvideon se ut? Ibland kan jag fundera på mig själv utifrån en sådan här tanke. Följ med mig i mina reflektioner.
 
Vilka bilder skulle jag valt från mitt liv? Vilka korta filmsnuttar fångade längs med min resa skulle visas i en sån musikvideo om mig? 
 
Hur skulle den börja? Vad skulle vara öppningsbilden eller första filmsekvensen? Vad skulle musikvideon förmedla? Vilka känslor? Vilka minnen? Hur skulle jag vilja framstå? Vilken bild har jag av mig själv? Skulle andra känna igen mig? Den Atlas jag inners inne är? Mina värderingar? Min filosofiska livssyn? Mitt hjärta och kärlek? Mina tankar? Min tilltro till allt det här, skulle den kännas? Gå igenom till er? 
 
Vad skulle rymmas i denna musikvideo om mig som person? Vilka människor skulle flimra förbi? Vilka vackra naturbilder? Vilka fantastiska djur? Och hur skulle musikvideon avrundas? Hur skulle mitt stora crescendo se ut? Hur skulle den sluta? Vad är det sista av mig som skulle speglas ut till omvärlden? Till min mor? Till min far? Till mina barn? Till min älskling? Till mina nära och kära?
 
Ibland kan det vara klokt att sätta sig ner och begrunda sig själv. Vem är jag? Vad har jag blivit? Vem är jag påväg att utvecklas till? Vad gör mig tillfreds och lycklig? Vad är det som tänder den där elden i mitt hjärta? Vad får mig att vilja vakna om och om igen? Att käka frukost i morgonljuset? Köra till jobbet vecka efter vecka? I mitt fall, vad får mig att härda ut mina veckor utan barnen? 
 
Och någonstans mitt i allt det här finns det en kärna. En kärna som är jag. Den är förmodligen det mest äkta jag har att ge till någon. Ge till min omvärld. Så nog kan det vara väl värt att med jämna mellanrum reflektera över den kärnan. Så att den brinner för rätt saker. Och strålar ut det jag vill och hoppas att den ska göra. Kärlek, omtanke, hopp, engagemang och en jävla tilltro till mina medmänniskor. Att tillsammans kommer vi göra allt det här riktigt bra. Så min "Musikvideo" vilken låt skulle det vara i bakgrunden? Och hur skulle videon se ut? 
 
Vad säger ni? Hur skulle Er musikvideo se ut? Och vilken låt skulle ljuda ut från ett gigantiskt högtalarsystem när ni stolt åker igenom er by eller stad för att visa dem vem ni är? Jag menar så klart det sista rent metaforiskt. Men nog är det ett intressant sätt att verkligen nagelskåda sig själv och vad man vill stå för. Vi är alla bärare och sändare av ett budskap. Nämligen "Vem är jag-budskapet!" Vilket är ditt? 
 
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela