atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

After All Is Said And Done

Publicerad 2018-04-30 00:20:00 i Atlasinvesto,

 
Efter separationen har jag och min föredetta haft en ansträngd bergodalbana till relation. Vi är föräldrar till våra barn, evigt sammanbundna. Trots att vår väg som älskande tog slut viskar historien om vad vi skapade i våra hjärtan - två underbara barn.
 
Och trots att vi är som hund och katt insåg jag idag att barnens välmående kommer att för alltid förena oss i små stunder. Stunder där vi inte längre står som två stolta hotfulla krigare mot varandra, utan som en mor och en far bredvid varandra. Hur vet jag det?
 
Jo det blev nämligen känt för oss att ett av våra barn kan ha farit illa i skolan. Han berättade för några dagar sedan om utsatthet och utanförskap. Och plötsligt försvann all vår ilska mot varandra i våra hjärtan. Vårt älskade barn verkar farit illa. Utan att tveka lade vi ner våra vapen och förenades för att nu försöka finna en väg så att han ska känna trygghet och ha det bra i skolan. Vi trodde ju att han hade det. Ibland sätter livet oss människor på prövning, barn som vuxna, ingen går säker.
 
Vår sons prövning i skolan gör att vi nu som mor och far går hand i hand för att göra vad vi kan för att få allt att bli bra för honom igen. Vår kärlek till honom viskar till våra sårade hjärtan - som en gång älskade varann - att finnas där för honom. Vilket vi ska och alltid kommer göra. Så länge vi kan. 
 
Likväl vet jag att när den här stunden är över kommer den negativa spänningen oss två i mellan tillbaks. Vi blir åter stolta krigare som håller oss på avstånd från varandra för att inte strid ska bryta ut. Men nu vet jag att efter allt är sagt och gjort så kommer vi i alla fall finnas där för våra barn. No matter what!
 
Hon är en god mamma. Jag är en bra pappa. Vi är våra barns hjältar. Så kommer det att förbli. Ingen separation i världen kommer förändra det. Och idag har det landat i mitt sårade Atlas hjärta. Allt det här är troligtvis bara mänskligt. Vi gör båda vad vi kan. Ingen av oss önskade att kärleken skulle ta slut. Den bara gjorde det. Men kärleken till våra barn, det är den som gör att glimtar av det som en gång var för alltid kommer leva vidare. Så är det. 
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com

A Tiger Question

Publicerad 2018-04-28 08:11:00 i Atlasinvesto,

 
Världen är full av yttre brus. Bilar, lastbilar, fåglar, vinden, människor, ja alla typer av ljud. Men även vår inre värld är överfull av psykiskt brus. Av tankar, tvivel, dåligt självförtroende, önskningar, minnen, svag självkänsla, av oro, av alla möjliga känslor och fixidéer.
 
Det är inte lätt att alltid höra eller se sin egen vilja, vad man brinner för, bakom allt brusande. Eller för den delen - att se sin verkliga potential. Men ibland finns det saker som faktiskt kan penetrera oljudet. Jag tänker ta upp en sådan sak i det här inlägget - A Tiger Question.
 
Jag minns en gång för många år sedan när jag stod inför ett stort och viktigt beslut i mitt liv, och det här bruset tryckte ner mig. Fick mig att börja gå vilse. Vid tillfället var jag en kväll på krogen där jag träffade en gammal vän. Jag hade inte träffat honom på många år. När vi sitter där och samtalar kommer vi in på ämnet om mitt viktiga men svåra beslut. Jag berättar om vad som oroar mig. Om att det nog inte är någon idé. Om allt bara vore annorlunda. Om att det kommer bli för svårt med tanke på hur jag är. Han låter mig prata på tills jag tystnar. Sedan tittar han på mig med en allvarlig men uppriktig blick innan han lugnt böjer sig lite fram och ställer följande "Tiger-fråga":
 
"VILL du klara det Atlas?".  
 
Det sa bara kaboom i hela mitt huvud. Där och då visste jag svaret. Mitt i allt krog sorl och cigarettrök. Det var så självklart och träffade mig rakt i hjärtat, rakt in i mitt sinnet. Och för första gången hörde jag mig själv erkänna och säga "Ja det vill jag!". Och allt tvivel var som bortblåst. Jag fylldes av mod. Av lättnad. Av hopp.
 
Några dagar senare hade jag anmält mig till högskoleutbildningen, jag kom in, klarade utbildningen, och på den vägen är det. Ibland krävs det en kraftfull och kort Tiger Question för att tränga igenom verklighetens brus, för att lyckas synliggöra svaret som gömmer sig där inne. Och när du sen säger svaret högt på frågan, slutar det dånande bruset och ersätts istället av en befriande tystnad. En tystnad som gör att man plötsligt ser allt kristallklart och kan handla därefter.
 
Vi är ofta vår egen största fiende. Det där sista hindret på vägen som stoppar oss från att gå framåt. En kraftfull enkel fråga kan vara avgörande för om du väljer eller någonsin kommer att forsera det där hindret som du eller någon annan skapat. Kraftfulla frågor kan väcka den kraftfulla tigern i dig - en tiger som troligtvis vågar forsera hindret och möta utmaningen. Kaboom!
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 
 
 

Inköp i april, hur blev det?

Publicerad 2018-04-25 18:50:00 i Atlasinvesto,

 
 
Ja då har jag köpt in min stora aktiepost för den här månaden. Och det blev nästan som jag tänkt mig. Eller? Följ med så får ni se vad som hände!
 
Jag hade ju bestämt mig och ritat upp att utdelningarna den här månaden skulle in i SEB. MEN som den utdelningsinvesterare jag är (eller åtminstone delvis anser mig vara) inser jag ju att Latour faktiskt delar ut i mitten av maj. Vilket jag ju vill ta del av i så stor skala som möjligt. Och det blir då ganska självklart att köpa på mig i detta bolag för denna runda av utdelningar. Det innebär att SEB får vänta på utdelningarna i maj. 
 
Jag är nöjd med beslutet och att ett antal hundra nya Latour har åkt in i portföljen. Jag skiftar helt enkelt bara i ordningen i den tänkta planen som fortfarande är att öka upp i mina två minsta innehav - Latour & SEB - för resterande av årets utdelningar.
 
Vill också passa på att slå ett slag för Pixabay.com och Pexels.com som är två av de internetsidor som jag hämtar bilder ifrån till mina inlägg. 
 
"Hur blev era investeringar den här månaden? Blev de som ni tänkt er?"
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela