atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Ett filmtips i sommarnatten

Publicerad 2017-07-03 22:13:41 i Atlasinvesto,

Jag älskar att bli berörd och att bli intellektuellt utmanad. Filmen "Equals" gjorde det.
 
Filmen kom ut 2016 och utspelar sig i en dystopisk framtid där människor föds utan förmåga att uppleva känslor. Det mänskligheten vunnit med detta är att samhället nu är en trygg plats, fri från brott och elände.
 
I filmen lever människorna sina liv som tystlåtna (finns inget behov att prata med andra) osociala öar utan relationer, vänskap, drömmar, kärlek, tårar, glädje och allt det som tidigare kännetecknat oss som art; de äter till och med en god middag utan att njuta. Men idyllen är hotad...det visar sig att en farlig sjukdom kan drabba dem tillsynes närsomhelst och utan förklaring. En sjukdom som sakta börjar väcka deras borttagna sinnesstämningar och känslor till liv. Enligt vetenskapen och läkarna (i filmen) är det en obotlig sjukdom som kan hota hela samhällets existens. Visar någon tecken på att vara smittade ska man anmäla det till myndigheten omedelbart.
 
Filmens båda huvudpersoner verkar ha drabbats av den här hotfulla sjukdomen. Vi får nu ta del av och följa deras kamp för att överleva och hantera den här tuffa situationen i en värld som möter sjukdomen som om den vore ebola.
 
En filosofisk film om vad vi egentligen vore om vi inte kunde känna och uppleva allt genom vårt naturliga känslofilter. Det som gör oss mänskliga. Men också om socialt utanförskap och kärlekens kraft. 
 
Det är en lugnt berättad historia, med snyggt foto, som liksom kryper på en ju längre den pågår. Och när det är dags för finalen är man i upplösningstillstånd. 
 
Gillar man intressanta manus som bjuder in till reflektion så kan jag varmt rekommendera den här filmen. Den får dig att innerligt uppskatta alla dem där känslorna som vi faktiskt har tillgång till. Samma känslor som också är så viktiga att hantera och förstå om man vill bli framgångsrik entreprenör och investerare. Filmen får på en femgradig betygsskala fyra starka Atlas Investo.
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela