atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Sommar, sol och Mr Konsumtion

Publicerad 2016-06-20 20:13:00 i Atlasinvesto,

 
Hur mycket jag än längtar och älskar sommaren så är den kanske den tuffaste årstiden av alla rent ekonomiskt - för mig i alla fall.
 
Med solen och värmen väcks aktivitets lustan hos de flesta. Så också för mig och familjen. Barnen vill käka glass, fika, dra till McDonalds och olika lek- o badland. Sambon vill på restresor. Själv ska man ha semester och inte kunna "gömma sig" på arbetet fem dagar i veckan från "Mr Konsumtion"! Mr Konsumtion som med sin enorma dragningskraft tvingar en att verkligen bli en "Rambo" i vardagsekonomiskt förhållningssätt! Överallt utsätts man för somriga erbjudande allt ifrån billiga restresor (som sambon dräglar efter) till hyra stugor eller göra weekends med övernattningar på hotell i någon storstad eller pittoresk kuststad på Österlen... 
 
Att bygga en pengamaskin på egen hand utan att involvera min kära sambo som inte delar intresset på samma sätt (hon ser inte riktigt poängen) är en utmaning. För min del handlar det om att få tillvaron att kännas rimligt lyxig och full av möjligheter samtidigt som jag följer min plan. 
 
Kanske är det just planen med sina delmål och mål som är mitt största vapen mot den heta sommaren. 
 
Hur som helst så närmar sig lönen och nytt köp i Atlas Copco ska göras. En liten tröst i en tuff årstid för den som vill bygga en pengamaskin.
 
Hur känner du för sommaren och Mr Konsumtion?
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela