atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Q3 rapport har skapat surr kring H&M!

Publicerad 2023-09-28 23:07:00 i Atlasinvesto,

 
Efter förra onsdagens kvartalsrapport från H&M så har det skrivits en hel del i olika tidningar, ekonomimagasin och affärstidningar om bolaget. Rapporten har tagits emot relativt väl och bolagets siffror talar enligt stora delar av etablissemanget för att H&M kan vara på väg i rätt riktning.
 
AFFÄRSVÄRLDEN 
Enligt en artikel på Affärsvärlden tyder klädjättens kommande återköpsprogram för 3 miljarder kronor,  tillsammans med Stefan Perssons konsekventa aktieköp, att H&M kan komma köpas ut från börsen redan om sex år. Om så blir fallet blir det en naturlig exit för mig från ett av mina kärninnehav. Men mycket kan hända och resan framåt tycker jag känns riktigt riktigt spännande! Som aktieägare är jag definitivt nöjd med bolagets turnaround och de närmaste åren får avgöra om de lyckas uppnå sina ambitiösa marginalmål eller ej.
 
DAGENS INDUSTRI 
I Dagens Industri kan man idag läsa om att Nordea och ABG Sundal Collier tror på en höjd utdelning från H&M nästa år. Nordea tror på en höjning till 7,50 kr medan ABG Sundal Collier tror på en höjning till 9,50.kr där den senare menar på att "vinståterhämtningen har börjat". I mina ögon är den här typen av spekulationer relativt ointressanta MEN så klart lite roliga att läsa. Om det blir någon utdelningshöjning nästa år återstår att se. Om H&M slipper några "Svarta Svanar", fortsätter i sin nya riktning och deras kommande rapporter visar på positiva siffror...vem vet? 
 
DAGENS NYHETER 
Avslutningsvis så skriver Dagens Nyheter i en artikel som publicerades igår om en Kraftig vinstökning för klädjätten H&M. Kraftig eller ej (definitivt en "clickbait" rubrik) så känns det som om bolaget definitivt och efter många år nu faktiskt börjat skörda viss frukt av den enorma omställning man genomgått och valt att göra. Och mycket talar för att även om de inte når upp till fornstora dagar så kommer de att ha goda möjligheter att stärka sina positioner de närmaste kvartalen. Och kanske kan "H&M 2.0" på sikt lysa sig allt starkare på klädhimlen under åren som kommer. Ska vi tro på det aktuella surret så tyder en hel del på detta...
 
"Vad tror ni, är H&M på gång?"
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo 
 
[email protected] 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela