atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Sparkvot februari 2021

Publicerad 2021-02-28 10:30:00 i Atlasinvesto,

Månadens inköp blev som väntat i banksektorn. Börsen dippade under fredagen (och bankerna med den) då investerarna bland annat börjar känna sig oroliga inför stigande amerikanska räntor. Som vanligt investerade jag så fort, alltså samma dag, som lönen ramlat in på kontot. Den här gången blev det när jag satt och åt lite frukost med barnen och pratade om vad vi kunde hitta på under dagen; de har ju haft Sportlov. 
 
Jag har nu gjort det till en vana - låt säga en motiverande ritual - att först göra mina investeringar sedan betala mina räkningar. Och precis som jag hade planerat köpte jag Handelsbanken och SEB för större delen av sparkvoten. En sparkvot som för övrigt hamnade på hela 36,5% vilket är riktigt bra - för att vara jag! Mitt mål är ju att investera minst 20% så den här månaden blev det verkligen "kaboom" och "well done" Atlas! 
 
En reflektion är att jag hade en del krut kvar från förra lönen vilket gjorde att jag kunde och vågade vara lite offensivare. Men med en Svensson lön ser jag det som mycket svårt att komma högre i sparkvot utan att göra för stort avkall och behöva leva allt för ekonomiskt. Livet ska vara gott medan man lever. Sen betyder "gott" så klart olika beroende på vem du är och utifrån dina val. Men vissa månader kan i alla fall jag utmana sig själv och slå till med högre sparande utan att leva och känna mig alltför mycket som Diogenes
 
Hoppas du är nöjd med vad du satsat in i pengamaskinen den här månaden! Och "Resan" - den fortsätter... 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
[email protected] 
 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela