atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Sparkvoten april 2022

Publicerad 2022-04-29 07:29:00 i Atlasinvesto,

 
Det har gått lite tid sedan förra inlägget men allt flyter på enligt planerna. Och både jag och portföljen jobbar på likt humlan flyger mellan blommorna på ängen och över bäddar av vitsippor. I och med Axfoods höga värdering gjorde jag ju omfall förra månaden och det blev fokus på en pressad H&M-aktie i stället. Inte mycket har förändrats den här månaden.
 
Så när lönen kom in (tyvärr lite mindre än vanligt pågrund av VAB) så satsade jag ännu en gång större delen av sparkvoten in i H&M. Sparkvoten i sig landade på 11 % och blev ännu en mellanmånad. Jag kommer däremot också ta delar från Axfoods nyemission och skjuta in i H&M. Men mer om det i kommande inlägg.
 
Det har ramlat in några bolagsrapporter sedan sist och de har överlag slagit Mr Markets förväntningar. Särskilt banksektorn har levererat fina siffror vilket bådar gott för framtiden.
 
Maj är på intågande och är en trevlig utdelningsmånad för portföljen. Både Investor och H&M delar ut. Och just nu lutar det mot att dessa utdelningar går tillbaka in i bolagen. Med det önskar jag er en fin fredag, och skickar med en liten påminnelse till alla er med blå himmel och solsken: njuuuuuuut!!
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo 
 
[email protected] 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela