atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Vågorna

Publicerad 2017-10-30 09:09:00 i Atlasinvesto,

 
Jag läste någonstans att delmål är som vågorna - tillsammans kommer de bilda ett hav! I mitt fall bildar varje klarat delmål en allt större portfölj som successivt OCH förhoppningsvis genererar större och större avkastning. Delmål kan också fungera som kvitton på att man är på rätt väg eller om rutten behöver läggas om.
 
Självklara delmål, på min väg/mitt mål mot två miljoner i portföljvärde, är att passera varje hundratusental. Just nu kommer 1,3 miljoner allt närmare. Kanske kan jag uppnå det redan under 2017 och jag kommer göra mitt yttersta för att lyckas med detta. November lön och december lön, samt utdelningar från ATCO och H&M blir mitt verktyg för att klara det. Vi får se hur långt vågorna för mig under 2017!
 
Läser just nu "Köp Billigt Sälj Dyrt" av Mattias Eriksson. Boken har ett tydligt pedagogiskt upplägg. Eriksson är väldigt klar med en sak och det är att aktier är den bästa sparformen för att generera hög avkastning över tid - om du följer vissa relativt rimliga regler - där en så klart är att återinvestera sina utdelningar. Mycket av det som han tar upp i första tredjedelen av boken känner man igen från andra liknande böcker om att investera i aktier. Men hans sätt att skriva ger boken ett bra flyt och blir intressant att läsa. Däremot är de två avslutande tredjedelarna en påse gott och blandat med sådant jag tidigare inte varit i kontakt med så mycket; vilket känns spännande och utvecklande!
 
Har ni läst boken? Vad tyckte ni om boken och vilka lärdomar eller reflektioner tog ni med er?
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
[email protected]
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela