atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Utdelning 3-6 arbetar nu för Atlas Investo!

Publicerad 2023-05-23 23:54:00 i Atlasinvesto,

 
Nu har ytterligare fyra utdelningar återinvesterats på börsen och in i stora portföljen. Det är intressant hur lätt det kan vara att investera ett hyfsat stort ackumelerat utdelningskapital. Inte "lätt" som i att det inte finns tusen saker som skulle kunna hindrat mig...utan "lätt" som i att det går utan något inre motstånd.
 
IT'S A KIND OF MAGIC
Det är nästan lite magi över det... För i en värld där väldigt mycket (och många saker) kräver stora ansträngningar av oss, för att vi ska göra det (överhuvudtaget?) eller för att vi ska lyckas, kräver mina månatliga investeringar i princip ingen ansträngning alls. De görs helt "effortless". Men så har det inte alltid varit.
 
A LONG TIME AGO
När jag en gång började att bygga stora portföljen gjorde jag det utan någon tidigare erfarenhet. Utan någon beprövad erfarenhet. Utan någon historik att backa upp mina val och beslut mot. Utan några kvitton på att det skulle fungera eller falla väl ut. Alla dessa faktorer tillsammans, och många fler, skapade ett stort motstånd i mig; inte sällan av oro. Men genom att prova mina beslut har det vuxit fram en typ av trygghet inom mig. Och genom mina år av exekverade beslut har det också börjat växa fram en bild. En bild och en historik som berättar och bekräftar att den väg jag valt fungerar tillräckligt bra. Och det ger mig trygghet och minskar mitt motstånd att investera. Det gör det alltså "lätt" att investera både sparkvoten och utdelningarna rakt in på börsen och in i min portfölj.
 
JUST KEEP BUYING 
Senast idag var det mitt nyaste innehav Tele2 som delade ut första omgången för året. Detta kapital var på mitt konto i maximum tio minuter efter att börsen öppnat, därefter var det återinvesterat. Inga betänkligheter där inte! Så här gick det till:
1) Först gick jag in i The Book och kollade av hur planen såg ut för Tele2 utdelningen ✔️
2) Därefter klickade jag på den blå texten till vänster om de aktuella bolagens aktier (på Avanza) där det står "köp" ✔️
3) Skrev in det antal aktier som skulle inköpas i det aktuella bolaget ✔️
4) Därefter klickade jag på den långa blå knappen där det står "Granska innan köp" ✔️
5) Avslutningsvis tryckte jag på den blå knappen, som nu kommer upp, där det står "Bekräfta köp" ✔️
6) Köpen har därmed exekverats ✔️
 
Alla ni som är vana investerare på börsen vet ju hur själva köpprocessen inne på exempelvis Avanza elller Nordnet ser ut, inget konstigt med det. Men för de som är i början av sitt investerande eller kanske inte börjat än så kan ovan nämnda procedur visa på enkelheten när man idag handlar med aktier. Hoppar man tillbaka drygt två decennier i tiden var det inte lika enkelt (och billigt) som med dagens digitala plattformar med så konkurrenskraftiga priser för oss privatpersoner. Med endast fyra klick kan man alltså idag investera i tusentals aktier och fonder (i mitt fall på Avanza) och till ett lågt courtage vilket också underlättar vägen till att kunna investera på börsen för en typisk Svensson.
 
END THE SILENCE 
Jag vet inte varför det här med börsen känns så främmande för många. Kanske beror det på att man (åtminstone gjorde jag det) gick igenom hela grundskolan utan att en enda gång fått en ordentlig föreläsning, lektion, seminarium eller workshop i ämnet "Börsen". Jag är förmodligen inte ensam om detta. Därför är en av mina uppgifter som förälder att berätta och samtala kring just aktier, börsen och investeringar med Athena och Amadeus, så att de i betydligt yngre år - om de vill och önskar - kan börja bygga sina egna portföljer utifrån sina egna principer och sina egna kunskaper. Där hoppas jag att den här bloggen och era bloggar ute i bloggosfären en dag på något sätt ska kunna fungera som ett (av många) stöd i deras resa på det framtida börshavet. 
 
"Hur talar du om aktier, fonder, investerande och börsen med ditt barn?"
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo 
 
[email protected]
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela