atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Så är han Äntligen tillbaka!

Publicerad 2020-11-29 11:08:37 i Atlasinvesto,

 
Efter 31 år har Jakob Hellman tillslut släppt en ny egenskriven singel, en låt från ett kommande album. Albumet ska heta Äntligen borta och ska komma i början av 2021. Och vilken singel det är!! Så vacker och innerlig. Jakob Hellman när han är som absolut bäst. Låten heter "Jag kan inte säga hejdå till dig"
 
Till ett piano och magiska stråkar sjunger han en bedårande ballad, precis sådär patenterat Jakob Hellmanskt. Han sjunger om rädslan eller oviljan att ta farväl. 
 
I första versen sjunger han "Det finns stunder jag vill spara, hålla i om det går...". Visst finns det Jakob. Stunder som passerar...stunder som vi inte kan hålla kvar. Det är delvis priset vi betalar för att få existera en stund på Jorden. Livet är som en följd av stunder som rinner genom våra fingrar likt en ström av vatten på väg mot havet...ja, lika snabbt som stunden uppstår förefaller hon vandra vidare. Men vi känner av henne - stunden - i och genom våra sinnen och intellekt. Hon är en självklar del för människan, som syret vi andas. Vi har lärt oss att leva genom just dessa stunder. 
 
Barndomen, ungdomen, vuxendomen, ålderdomen... Kärleken, glädjen, skratten, tårarna, sorgen, oron, ilskan, skriken, frustrationen, tålamodet, acceptansen, förståelsen, visheten. Alla stunder av tankar, av känslor, vilja, konflikter, samtal, närhet och saknad.
 
 
Jakob Hellman fångar upp och påminner oss om livets flyktighet, förgänglighet, obeständighet och kortvarigt. Men i samma ögonblick hyllar han dessa stunder, detta liv som vi föds för att en dag förlora. Detta liv, denna dikotomi av lidande och kärlek, av hopp och förtvivlan... 
 
Samtidigt är väl livet tillräckligt långt, om vi inte drabbas av någon olycka eller sjukdom, för att vi ska kunna säga och visa de vi älskar vad dem betyder? (Seneca hade kloka tankar om just detta.) Och genom att göra det fullt ut så finns alla de där stunderna kvar i våra hjärtan, hur långa eller korta dem än blev. De blir till ett vackert kollage, ett nätverk av minnen, som sedan definierar och ger mening. De minnena är det som består, de blir så att säga livsviktiga. De blir till en naturlig del av livet. Ja livet känns som en mytisk mix av stunder och minnen. 
 
Men det är viktigt att inte ta något för givet. För stunderna som ges oss, och där vi kan ge av oss själva till vår omvärld, är inte för evigt. De är snarare som hjärtslag, en dag tar de slut. Jakob Hellmans låt påminner oss om det. Om att vi verkligen måste värdesätta varje stund vi får. Han gör det på ett poetiskt sätt som berör. Tack för detta Jakob, och varmt välkommen tillbaka! Och vilken strålande och värdig comeback du gjorde i "Så mycket bättre"! 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
[email protected]
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela