atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Montrose by Carnegie

Publicerad 2024-05-04 09:58:00 i Atlasinvesto,

 
Kanske är det snart dags att lämna Avanza för något nytt. Jag måste medge att Carnegies nya och kommande satsning i form av en helt ny sparplattform verkar både spännande och intressant. Och deras val av namn lika vackert som mystiskt. Förr eller senare kommer det något nytt som överträffar den gamle kungen. Min känsla är att Montrose by Carnegie kanske blir just detta. Här får ni mina tankar om varför.

Montrose by Carnegie är alltså en kommande sparplattform som ska ligga någonstans mellan en vanlig sparplattform likt Avanza och Nordnet med twisten att erbjuda en mer tillgänglig private banking.

Montrose by Carnegie vill (som jag tolkar finansmedia) rikta in sig mot de sparare som inte riktigt kvalificerar sig till att bli privatbankskunder, vilket oftast kräver någonstans mellan 2,5 miljoner (Nordnet) och 5 miljoner kronor (storbankerna) i placerbart kapital. MBC vill försöka attrahera en (ny?) grupp av sparare och investerare, ett slags mellansegment av målmedvetna och fokuserade sparare som brinner för det och har ett genuint intresse kring sitt kapital och privatekonomi i synnerhet och ekonomiska möjligheter i allmänhet.

I en artikel (den här) från 2023 på Carnegie.se får Fredrik Leetmaa, Carnegies chef för Private Banking frågan om vad Montrose by Carnegie är?
– Det är en ny digital investeringsplattform som kommer rikta sig till ett segment av kunder som ännu inte är förmögna. Målgruppen är dock på god väg att bli förmögna och har ett stort intresse för aktiesparande.

Förutom att Montrose by Carnegie headhuntat över Nicklas "Mr Uppesittarkväll" Andersson och flera av dennes kollegor från Avanza kan nu också kommunikations oraklet Sophia Bendz (tidigare ansvarig för marknadsföring på Spotify) och Martin Tivéus (tidigare VD på Avanza) kopplas till den nya sparplattformen som rådgivare med synnerligen spetskompetens. Enligt Tivéus är målet med Montrose by Carnegie att bli världens bästa investeringsplattform. Det är ingen liten vision. Spännande!

 
Montrose by Carnegies hemsida som just nu ligger och väntar på att öppnas upp fullt ut för världen ser elegant ut. Vi får helt enkelt avvakta och övervaka utvecklingen av den här nya sparplattformen. Jag tror faktiskt att den kan bli en seriös spelare och en kraftfull konkurrent på sin marknad. Deras värvningar så här långt talar för det. Vad tror du?

Med vänlig hälsning,

Atlas Investo 

[email protected] 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela