atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Helena & Mauritz levererar!

Publicerad 2021-09-30 14:05:00 i Atlasinvesto,

 
Idag kom H&M ut med sin tredje delårsrapport och det var intressant och spännande läsning. Det finns mycket att glädjas åt i rapporten och den som vill läsa en sammanfattning av den kan gå in på deras hemsida här och läsa deras pressrelease. För mig som aktieägare i bolaget sedan tio år väcker den här rapporten tankar om vilken resa H&M tagit sig igenom och att det verkligen känns som att bolaget är på väg in i en ny era. 
 
I pressreleasens VD-kommentar inleder Helena Helmersson med att (min fetstil av nyckeord) "H&M-gruppens resultatökning visar att den starka återhämtningen fortsätter trots att försäljningen delvis påverkas av restriktioner och förseningar kopplat till pandemin. Resultatet förklaras av väl uppskattade kollektioner, lägre prisnedsättningar, god kostnadskontroll i kombination med de satsningar som gjorts inom bland annat tech och varuförsörjningskedjan"  (Pressrelease H&M Hennes & Mauritz Niomånadersrapport, 30 september 2021).
 
Jag tycker att med den här rapporten visar Hennes & Mauritz att de alltmer kommer kunna börja skörda frukten av sitt omställnings-, förändrings- och utvecklingsarbete. Med en allt starkare kassa väljer H&M nu också att börja med sin utdelning igen. De föreslår en utdelning på 6,50 kr som ska klubbas igenom på en extra bolagsstämma den 28 oktober. Att de vill och kan börja dela ut igen ser jag definitivt som ett positivt kvitto, och något som både aktieägare och marknaden borde uppfatta som ett starkt signalvärde och en trygghet om var de står finansiellt och vart de är på väg på sin resa. 
 
I mina ögon växer Helena & Mauritz för varje rapport. Just Helena Helmersson är idag mycket av anledningen till varför jag tror på bolaget och vill ha det i min pengamaskin. Hennes ledarskap och erfarenheter tror - i alla fall jag - gynnar H&M som turn around case. Ska bli riktigt spännande att se var H&M befinner sig om tre år. Jag ser med tillförsikt på den resan.
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo 
 
[email protected] 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela