atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Saving ratio of October 2019

Publicerad 2019-10-27 08:13:00 i Atlasinvesto,

 
De senaste månaderna har jag kört stenhårt sparande och investerande. Möjligheten till detta är främst två faktorer: bättre lön och mitt oväntade extrakapital! Den här månaden innebar det en sparkvot på 34,2%.
 
Jag hade redan innan lönen var på kontot ritat upp planen för den del av lönen som skulle investeras. Likväl är jag stolt över mig själv hur jag så odramatiskt och konsekvent exekverade mina investeringar. Hur mina strategier mer eller mindre automatiserats. 
 
Jag var uppe till midnatt den 24:e, kollade efter om lönen var på kontot strax efter  klockan 00:00 (vilket den var) och förde då resolut över den summan jag bestämt mig för i min planering. När så klockan slog 09:00 på morgonen den 25 och börsen öppnade gick jag in på Avanza och köpte enligt min investeringskarta. Mest H&M aktier och så var 34,2% av lönen i arbete, investerade i bolag som jag tror på och bestämt mig för att äga långsiktigt. 
 
Utöver detta köpte jag vid samma tillfälle även H&M för delar av mitt extrakapital samt för ATCOs kommande utdelning (lånade lite av min buffert för att kunna göra detta och sätter tillbaka när jag får in ATCOs utdelning).
 
Därmed var månadens planerade investeringar genomförda och jag tog mig en kopp kaffe i soffan till Nyhetsmorgon på TV4. En helt vanlig morgon på löningsdagen!
 
Efter kaffet betalade jag mina räkningar och förberedde min arbetsdag. La vita e Bella! Åtminstone morgnar när man känner sig proactive och livet och ljuset skimrar lite extra magiskt mot dig. 
 
Önskar er alla en fortsatt trevlig söndag, den sista i oktober och därmed också höstens sista. Winter is coming... 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
[email protected] 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela