atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Sparkvot oktober 2022

Publicerad 2022-10-28 11:49:49 i Atlasinvesto,

 
Lönen innebär för mig en mycket viktig sak: den är just nu en av Atlas Investos absoluta grundförutsättningar för att på lång sikt kunna bygga en pengamaskin. Detta genom att jag via börsen placerar en del av lönen - direkt när den är på kontot - så kan jag förhoppningsvis få portföljen att växa med en rimligt god avkastning genom årtionden.
 
Det är ganska vedertaget att en förväntad genomsnittlig årsavkastning på en börsportfölj (sett över tid) kan förväntas ligga runt 6-12 %. Kan jag över en kommande tioårsperiod trakta mot det övre spannet av detta (alltså ca 9 %) är jag mer än nöjd. Som ett steg på den vägen köpte jag idag mestadels H&M för månadens sparkvot; en sparkvot som hamnade på 15 %. Det är inte de 20 % som jag siktar på varje månad men likväl en god siffra.
 
Avslutningsvis, i början av november kommer det ytterligare en utdelning. Det är Investor som levererar den och detta kapital ska också investeras in i H&M. Utdelningen är årets sjunde i ordningen. Efter den är det bara två utdelningar kvar för året. En från H&M och en från Castellum. Hur dessa två utdelningar ska återinvesteras tar vi i ett senare inlägg. Men att de ska återinvesteras råder det absolut ingen tvekan om. Och det är ett måste om min framtid ska förverkliga en portfölj som levererar en god passiv avkastning i form av växande utdelningar. Som Nelson Mandela så imposant uttryckte det:
 
"It's always seems impossible until it's done."
 
Resan den fortsätter...
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo 
 
[email protected] 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela