atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Castellum & Industrivärden

Publicerad 2021-03-30 18:19:00 i Atlasinvesto,


 
En lika rolig och inspirerande som viktig och ansvarsfull del av investerande är att hantera utdelningar. Och vi befinner oss just nu i den årstid där säsongen för årets utdelningar verkligen drar igång på riktigt!
 
Och det är inget undantag för min portfölj. För mig som investerare gäller det nu att - så strategiskt jag kan - placera denna passiva inkomst i nya investeringar. Mitt fokus är på aktier och att köpa på mig mer i de bolag jag har i min portfölj.
 
Så efter att analyserat hur innehaven i min portfölj rört sig under Q1 och deras aktuella värden har jag nu bestämt mig. För årets första omgång av utdelningar blir det framförallt i Castellum och Industrivärden som jag placerar, dock av två helt olika anledningar.
 
CAST aktien har backat något och det känns i nuläget rimligt att fylla på den. Industrivärden är däremot ganska dyr just nu. Men ska jag kunna öka upp med det antal aktier i INDU som jag satt upp som mål för 2021, behöver jag börja att köpa på mig för att kunna klara det målet.
 
Därmed är planen ritad och om inget oväntat händer kommer den att exekveras i veckan - så snart utdelningen är på kontot. 
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
[email protected]

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela