atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Sparkvot januari 2024

Publicerad 2024-02-14 20:10:00 i Atlasinvesto,

 
Sparkvoten landade den här månaden på 22,5 % och det mesta gick in i Handelsbanken. SHB lämnade en stark rapport och man väljer att göra en extra utdelning på 6.50 kr, lika stor som den ordinarie utdelningen vilket känns fullt rimligt med tanke på deras resultat för helåret.
 
Att börja året med en sparkvot på över 20 % ger mig riktigt mycket inspiration. Det ger mig också hopp om att det här året kanske kan bli det bästa nysparande året på länge. 
 
Mina extrautdelningar kommer definitivt sätta ett nytt rekord i år vilket känns häftigt. För en utdelningsinvesterare är dessa extrautdelningar som grädde till kaffet. Det är så klart Handelsbanken och SEB som efter fina räntenetton inte skäms utan gör vad varje välmående bolag kan göra för sina aktieägare. De delar ut lite extra som ett tack för visad tillit och tilltro på bolaget. Att sedan till och med en borgerlig finansminister går ut i media och låter som värsta sossen är i mina ögon på gränsen till besynnerligt. Men det visar nog mer på hur röda alla de blå partierna i dagens politik verkar blivit. 
 
Men jag tror att de flesta som är intresserade av finans och ekonomi vet att ett land med starka banker är ett land som står relativt tryggt och stabilt. Det är ett land där var och en (som arbetar heltid) i princip kan bli husägare eller köpa en bostadsrätt tack vare bolån och där företag kan säkra finansiering för att starta, bygga och växa sina bolag, genom goda och tuffa tider. Allt det där är värt något...
 
För extrautdelningen kommer jag att satsa lite på en speciell sak. Mer om det vid ett senare tillfälle. Jag hoppas att er start på investeringsåret börjat i dur och att ni med tillförsikt seglar vidare mot den där vackra horisonten... Nu ska jag och Alice ta ett glas rött och njuta av Alla Hjärtans Dag. Skål på er!
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo 
 
[email protected] 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela