atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Portföljen utvecklas

Publicerad 2017-09-20 07:06:54 i Atlasinvesto,

Ju mer jag läser om ekonomi. Ju mer jag investerar i aktier. Ju mer jag reflekterar omkring avkastning och riskminimering... Jag har bestämt mig. Jag tänker köpa in några bolag till i portföljen. Varför? Jo för att jag tror det är rätt väg att gå. Det känns rätt och beslutet har liksom vuxit fram. 
 
Jag kommer under kommande tre år att successivt köpa in mig i ytterligare bolag för att försöka maximera avkastningen och minimera riskerna. Är det något som det senaste året lärt mig är det följande: allt kan hända! Därför vill jag inte att något innehav ska vara alltför stort i portföljen; så att OM något spektakulärt skulle hända som jag absolut aldrig kalkylerat med - eller sett komma - så blir priset inte för högt. För sanningen är den att jag är en ödmjuk amatör som varken är ekonomiskt utbildad och kan göra allt för djupodlade analyser om bolags dolda värden och framtidsutsikter eller någon teknisk analys. Inte heller kan jag förstå och utläsa bolagens finansiella rapporter och årsredovisningar annat än som just den intresserade amatör jag är. Däremot är jag ju en hungrig och ivrig "student" för att bli bättre på det! Med detta i ryggsäcken så kommer jag de närmaste åren att leda Atlas Investo mot lite nya mål och i en ny riktning.
 
Mina "The Big 5" blev till "The Big 6". I och med Epirocs födelse under 2018 kommer det nu bli "The Big 7". Och med mina nyvunna lärdomar och insikter med stor sannolikhet också bli "The Big 8" och "The Big 9" och "The Big 10". Detta helt i paritet med investmentbolagens filosofi om rimligt antal bolag i en börsportfölj. En investeringsfilosofi som jag kommit att sympatisera med väldigt starkt.
 
Atlas Investo består i grunden av tre ungefär lika stora delar: börsportfölj, fastighet och annat kapital. Så min portfölj är bara en del av mitt långsiktiga finansiella arbete och ekonomiska utmaning. Mitt mål är ju att utveckla och förvalta alla tre delar utifrån bästa förmåga. Men den här bloggen handlar enbart om det ena finansiella benet (portföljen) och om personlig utveckling i allmänhet.
 
Framgent kommer jag så klart komma in på tankar om vilka bolag jag funderar omkring och börjat läsa på om och som kan komma att bli en del av min portfölj. Nästa månadsinköp kommer enligt planen att bli ATCO. Aktien är högt värderad just nu men det är det minsta innehavet i portföljen och behöver balanseras upp. Mycket av den anledning jag nämnt tidigare i inlägget - att jag på sikt vill ha mina innehav lika viktat samt att jag vill ha ett visst antal aktier i bolaget innan jag är nöjd. Den långa målbilden när det gäller min portfölj är att storleken på varje innehav ska ligga omkring 8-10 % av det totala värdet. Resan fortsätter!
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
[email protected]
 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela