atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Krig & Sparkvot februari 2022

Publicerad 2022-02-27 11:29:08 i Atlasinvesto,

 
Det är sorgligt och mycket oroväckande att se vad som sker i Ukraina. Jag hoppas att kriget slutar utan allt för många civila offer. Och utan ett fullständigt sönderbombat Kiev. Det känns något trivialt att skriva ett inlägg om sitt sparande och investerande när man nu sköljs över av information kring invasionen i Ukraina. Samtidigt måste livet gå vidare.
 
Att börsen satt i halsen, är hypervolatil, och rasat neråt är fullt begripligt. Den tycker inte om osäkerhet och en invasion av ett stort europeiskt land där en militär stormakt och diktatur är ena parten - den aggressiva dessutom - skapar naturligtvis stark oro både på börsen och i människors liv runt om i vår världsdel. 
 
Men jag väljer att göra som vanligt. Jag investerar enligt min ekonomiska plan. Och trots oron (och så klart en stor besvikelse) över det geopolitiska läget i Europa så bygger jag vidare på portföljen. Av flera anledningar. Jag gör det för mina barns skull. Men också för att hålla fast i en livsprocess som ger mitt liv mening och syfte. Och i tider av oro och osäkerhet är kanske detta extra viktigt, att kunna hålla fast i sina goda vanor - positiva principer. Men mina tankar går ofrånkomligt till det ukrainska folket som upplever en surrealistisk och nattsvart verklighet, utan vetskap om de kommer att överleva till gryningen.
 
När lönen kom valde jag att köpa bank för större delen av mitt sparande. Mest i SHB och sparkvoten landade på 20 % vilket jag är mer än nöjd med. Ha en fin söndag nu och ta hand om varandra.
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo 
 
[email protected]
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela