atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Sparkvot, utdelning & strategi!

Publicerad 2023-11-01 05:31:09 i Atlasinvesto,

 
Tiden känns ibland väldigt relativ. Men att en månad går ganska snabbt det tycker i alla fall jag blir mer och mer påtagligt. Men det innebär ju samtidigt att mitt (och ditt) ackumulerade sparande och investerande växer på med samma relativt "snabba" tidshorisont, och det känns ju motiverande att kunna konstatera.
 
SPARKVOTEN 
"Skräcktober" har faktiskt varit en offensiv månad för portföljen av två anledningar. Dels kom Tele2 med årets andra utdelning, en utdelning som (tveklöst) återinvesterades rakt in i den utdelande telekomoperatören. Dels har jag gjort ett rejält nysparande, sparkvoten landade på hela 27 %. Vilket är en för mig alldeles lysande sparkvot! Och den här månaden gick hela sparkvoten in i H&M som ju delar ut sin andra utdelning för året om bara några veckor.
 
AFFÄRSVÄRLDEN 
Läste förresten en artikel i Affärsvärlden där man berättar att svenska investerare just nu ser mörkt på börsen, om man ska tro på JP Morgan Asset Managements senaste undersökning "Svenskt investerarindex"; och dessutom gör svenska investerare det för tredje kvartalet i rad. En intressant grej de lyfter är att 35 % av de tillfrågade i undersökningen saknar en investeringsstrategi. Kanske kan det förstärka det mörker de känner inför börsens framtid och vad den ska resultera i? För som så många stora och framgångsrika personligheter sagt genom historien är det just ens strategi som många gånger är avgörande för ens resultat, vad än det nu är man vill uppnå.
 
OM STRATEGI 
"The men who have succeeded are men who have chosen one line and stuck to it.”Andrew Carnegie, grundare av Carnegie Corporation. Just det som Andrew säger, att verkligen välja one line - en strategi - kan ju definitivt fungera som ett fyrtorn genom tuffa tider på börsen eller som ett stort och tryggt segel för vart man är på väg och för resultatet. Viktigt!! Samtidigt ligger det också mycket i Winston Churchills citat "However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results." För det kan ju hända att det är just din valda strategi (eller saknaden av en strategi) som faktiskt är det som leder dig och ditt resultat ut på mörkt vatten - och inte börsen...
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo 
 
[email protected] 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela