atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Semester 2023 & månadens sparkvot!

Publicerad 2023-07-13 15:04:04 i Atlasinvesto,

 
Semestermånaden kan vara tuff ur ett privatekonomiskt perspektiv. Detta då det ofta innebär ett annorlunda konsumtionsmönster och beteendemönster. Jag har mer fritid vilket innebär mer möjligheter till att göra saker, saker som ofta kostar pengar. I mitt fall betyder det att jag sänker prognosen och målsättningen för min sparkvot den månad jag har semester. Detta eftersom jag vet vad som komma skall.
 
Jag är nu mitt inne i semestern. Det flyter på bra. Jag mår bra. Livet rullar på och jag känner mig tillfreds. Sparkvoten i juni blev bättre än jag vågade hoppas på. Köpte Tele2 för hela kvoten som landade på drygt 9 %.
 
Ok, hur ser då en bra semesterdag ut för Atlas? Jag vaknar oftast ganska tidigt kring kl 8:00. Läser kanske igenom det senaste på DI, lyssnar på EkonomiekotSpotify, går upp och kokar lite te till frukosten. Lägger mig i en solstol och läser i den bok som jag just nu håller på att läsa, förmodligen något om ekonomi, pedagogik eller personlig utveckling. Går sedan en kort (eller lång) promenad. Loggar in på Avanza, där jag ögnar igenom Placera och kollar så klart också hur dagen för min portfölj ser ut. Kör kanske över till en kompis och snackar lite och tar en kopp kaffe. Spelar nog en runda golf på eftermiddagen. På kvällen går jag och Alice ut och äter något gott på någon mysig restaurang, sannolikt en fin köttbit och till det en kall öl. Jag avslutar kanske med att lyssna på en podd eller så ser jag på något inspirerande på exempelvis Youtube, eller en film eller serie på Netflix.
 
Det är inga storslagna äventyr direkt. Men det är som honung för själen för mig. Att bara få ta det lugnt och skönt!! Att likt Ferdinand bara få sitta och njuta under min "Korkek" med mina vänner och min familj, det är både semester och livskvalité; åtminstone för mig.
 
Jag hoppas att ni har det bra om ni påbörjat er semester och att ni njuter för fulla muggar. Oavsett väder så är semestern fri egen tid, tid för avkoppling och rekreation. För att göra det man vill och möjligheten att kunna vara uppe lite senare på kvällarna och sova lite längre på morgnarna. Allt kompanjerat av (förhoppningsvis) solsken, blå himmel och fåglarnas kvitter.
 
Varma semesterhälsningar från,
 
Atlas Investo 
 
[email protected] 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela