atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Saving ratio july 2023 & a few thoughts

Publicerad 2023-08-17 23:28:00 i Atlasinvesto,

 
Att investera långsiktigt är som ett maraton. En tusenmila resa där blicken - kanske framförallt - bör vara fokuserad på horisonten då den möjliga ränta på ränta avkastningen vilar långt där borta. Samtidigt måste ens "investerarmotivation" vara här och nu, detta för att skapa uthålligheten att verkligen nå fram till den där horisonten...
 
TANKE 1
Det kan ibland kännas frustrerande att göra den här resan med relativt små steg per månad på grund av en Svensson lön. Men efter år av tålamod, beslutsamhet och uthållighet har jag faktiskt byggt en portfölj som per se delvis kan ge mig den där inre motivationen; för att kanske nå till den där destinationen. Portföljen växer och utdelningarna växer. Steg för steg. Genom Tjur- och Björnmarknad, genom Svarta Svanar och makroekonomiskt elände. Och min blick, den vilar på den där magiska horisonten...
 
TANKE 2
Många personer jag pratat med kring sparande och investerande verkar rygga för tanken på att ha ett långsiktigt sparande och investerande på börsen. För dessa personer verkar ett långsiktigt investerande i aktier som ett alldeles för högt risktagande. Men som Benjamin Graham lär ha sagt att "Successful investing is about managing risk, not avoiding it." Att hantera risk är ett brett ämne men kan absolut brytas ner och analyseras, för den som väljer att göra det.
 
Det är naturligtvis stor skillnad i risk på att investera eget kapital i exempelvis tio stora mogna bolag på Large Cap, Dow Jones, Nikkei eller DAX kontra satsa alla sina besparingar i ett startup bolag på Spotlight Stock Market (efter ett tips från någon på arbetsplatsen eller på ett nätforum). Visst, båda vägarna kan leda till en fin avkastning. Men det ena exemplet vill jag påstå visar på ett betydligt mer "Grahamistiskt" sätt att hantera risk, medan det andra påminner om ett typexempel på vad Graham menar att man man definitivt bör försöka undvika. Vad båda vägarna dock har gemensamt är att de insett sanningen i Grant Cardones tanke att "The only reason to save money is to invest it.". Den här tanken motiverar mig!! Att spara för att slentrianmässigt konsumera omotiverar mig. Att spara för att växa och investera mitt kapital på börsen genom riskhantering a la Benjamin Graham motiverar mig. Det är viktigt att finna motivation och den är defenitivt en framgångsfaktor för att lyckas nå sin destination - vad den destinationen nu än må vara.
 
SPARKVOT JULI 2023
Så vad blev Atlas sparkvot för juli? Jag kan börja med att konstatera att hela sparkvoten gick in i Tele2 för andra månaden i rad. Lite contrarian kanske då många banker och analytiker har sänkt riktkursen för bolaget på sistone MEN... Jag följer MIN Masterplan och den säger KÖP så då köper jag. Sparkvoten hamnade på fina 12 % och landade alltså in högre än de 10 % jag har som mål att investera varje månad. Och resan...ni vet vid det här laget...den fortsätter!
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo 
 
[email protected]
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela