atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Sparkvot december 2021

Publicerad 2021-12-25 21:27:00 i Atlasinvesto,

 
Med lönen på kontot började jag som vanligt att investera i mig själv. In i mitt Atlas Investo! Eftersom jag redan uppnått årets påfyllnadskvoter i innehaven kunde jag välja ganska fritt den här gången. När jag sedan tittar på hur bolagen gått i portföljen kändes det relativt enkelt att besluta var det största fokuset den här månaden skulle ligga.
 
I Affärsvärlden kunde man i en artikel (den här) veckan läsa att H&M borde ha utrymme för en generös utdelning under 2022 och att det är köpläge i aktien, detta enligt Kepler Cheuvreux. I samma artikel kunde det konstateras att H&M är en Swedbankfavorit i sektorn Konsument. Alltid kul att läsa positiva artiklar kring något av sina innehav.
 
Då jag just nu har sämst GAV i H&M så tog jag därför möjligheten att i årets sista månad tanka på mest i just Familjen Perssons skötebarn. Den totala sparkvoten hamnade på 21,9 %. Därmed kan jag sammanställa årets totala sparkvot vilket jag kommer att göra i nästa inlägg i min årliga sammanställning och mitt bokslut för året som gått. 
 
Med det önskar jag er en mysig och trevlig fortsättning på julen och hoppas att ni har det bra där ute!
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
Atlasinvesto@gmail.com
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela