atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

2021 fler möjligheter än 1991!

Publicerad 2021-12-04 13:55:00 i Atlasinvesto,

 
Mycket har utvecklats och förändrats sedan 1991 för den som är intresserad av privatekonomi, börs och finans. Och 2021 finns det otroligt mycket mer möjligheter i ämnet för den som verkligen vill och önskar nå en större ekonomisk intelligens och få ett bättre privatekonomiskt självförtroende!
 
Webbtidningar 
1991 fanns t.ex. inte Di.se utan den lanserades först tre år senare 1994. En prisad ekonomisajt på nätet med hela spektrumet av ekonominyheter. Med massa inspirerande artiklar i ämnet som berikar och håller en ajour med börs och finans och näringslivet och samhället. Andra intressanta webbtidningar är exempelvis Privata Affärer som började med nättidning 1996 och Dagens PS som började på webben 2004.
 
Nätmäklare 
1991 fanns inte Avanza som grundades först 1999. En nätmäklare som förenklat börshandeln för gemene man och som vill att dina pengar ska gå till dig själv och inte till onödiga avgifter. Avanza har enligt SKI (Svenskt Kvalitetsindex) utsetts till den bank med sveriges nöjdaste privatkunder under ett stort antal år under de senaste elva åren vilket är ett fint kvitto på sin verksamhet. Nordnet, som grundades 1998, är så klart en annan nätmäklare som gjort aktiehandel till en verklig möjlighet för den som vill. Både Nordnet och Avanza har båda två otroligt mycket bra content om man vill lära sig och börja med fond- och aktiehandel med mera.
 
Facklitteratur 
1991 fanns inte Vägen till ekonomisk frihet av Bodo Schäfer, den kom ut först 1998 och på svenska ytterligare några år senare. I den här boken kan du som oroar dig för din ekonomi, eller som vill förverkliga dina drömmar, genom beprövade strategier börja bygga upp en förmögenhet. En väg som alla kan vandra enligt Bodo Schäfer som baserar detta på hans egna erfarenheter efter att ha blivit totalt utblottad. En bok som väckte mitt investerarintresse och är en av många ingredienser bakom min egen Masterplan. Under de senaste åren har en stor mängd böcker kommit ut i ämnet där jag varmt kan rekommendera Anders Haskels Bli grymt rik på aktier!.
 
Bloggosfären 
1991 fanns inte bloggosfären (eller sociala medier med mera) där man idag kan följa en myriad personer och deras tankar och strategier när det kommer till sparande och investerande. Enligt Wikipedia anses den första bloggen skapats 1994 vilken tydligen fortfarande är aktiv. I Sverige drog bloggandet igång ytterligare några år senare nämligen 1997 och växte sedan rejält följande årtionden. Ekonomiska bloggar som jag följt under många år är bland annat Petrusko och Marcus Hernhag.
 
Sajter kring börs och finans
En internetsajt som defenitivt inte fanns 1991 men som hade varit varmt välkommen är en sådan som InvestoRunner. InvestoRunner är en jämförelsetjänst för börsen med målet att hjälpa sina besökare att välja rätt för att både investera, spara och tjäna pengar. För den som är redo att börja dyka ner (eller fördjupa sig ännu mer!!) i börsen och ämnen som sparande och investerande är det här en ypperlig sajt att börja beforska. Parapedia är en annan.
 
Atlas slutreflektioner 
Min poäng med inlägget är att tidigare var det längre väg till hur en privatekonomi eller ett kapital egentligen kan förvaltas. Idag finns det ingen gräns för den som är intresserad och vill utvecklas och lära sig om möjliga vägar till en bättre privatekonomi och plausibel kapitalförvaltning. Så precis som Bodo Schäfer gjorde kan vi idag 2021, oavsett klass och privatekonomi - och betydligt enklare än förut - börja vår resa mot en bättre privatekonomi och en större ekonomisk frihet! Varför kan vi det? Jo därför att både kunskapen och medvetenheten finns här nu, och den är tillgänglig på ett helt annat sätt än den var 1991; så klart mycket tack vare internet och dess enorma utveckling.
 
Nu - och jag menar här och nu när ni läser det här!! - är det egentligen bara vi själva som sätter gränsen för vad vi vill åstadkomma och vart vi vill nå med vår privatekonomi. Det är samtidigt ett läskigt existentialistiskt ansvar!! Vad som krävs är att man bestämmer sig, skissar upp en plan, och sedan tar det första steget i en riktning som man tror och hoppas och bedömer ska leda till en tryggare, starkare och ekonomiskt bättre morgondag. Och den resan kan börja (eller så fortsätter den) - NU!!
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo 
 
Atlasinvesto@gmail.com
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela