atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

The legend of Brigadoon

Publicerad 2018-11-25 14:19:00 i Atlasinvesto,

 
Ibland snubblar man över historier och kulturella myter som fångar en. Alla har vi väl hört talas om Atlantis och Eldorado. Legender som fascinerat mänskligheten genom årtusenden. Men en legend som kanske inte är lika känd för alla är den om Brigadoon.
 
Brigadoon är en mytomspunnen och vacker by som sägs ligga gömd någonstans i det skotska höglandet. Men den är inte som alla andra byar. Till att börja med står tiden nästan still i Brigadoon. En dag i byn är som minst hundra år i den vanliga världen. 
 
Det låter ju spännande! Ok låt oss säga att vi skulle vilja ge oss ut på en resa, in bland de vackra bergen i norra delen av Skottland för att besöka den här förtrollade byn. Vad skulle vi möta? Här kommer den stora utmaningen för oss. Varför? Därför Brigadoon är en osynlig stad för alla icke brigadooner! Men det finns hopp. Enligt legenden visar sig Brigadoon under en dag vart hundrade år. Så för den tålmodige och den som räknar med att leva i minst 100 år finns chansen att finna och ta sig till Brigadoon. 
 
Men vad vore en legend utan ett hot om undergång! Precis som i de flesta stora mänskliga berättelser och legender finns där också en akilleshäl för Brigadoons tillsynes nästan eviga existens. Det är nämligen så att om någon av dess invånare skulle välja att lämna byn under den där dagen när de manifesterar sig in i vår dimension av verkligheten så går Brigadoon förlorat för alltid. 
 
Men vad vi vet och enligt legenden så har detta inte hänt än. Därmed finns det en liten chans att det kanske firas någonstans in the Scottish Highlands ikväll. För varje gång som Brigadoon uppenbarar sig ställer byn till med en stor glädjefull och sprakande fest. 
 
Legender som den om Brigadoon gör vår tillvaro om möjligt ännu mer spännande och ger oss perspektiv. Den väcker också frågan om vi skulle vilja ge upp allt vi har - vår frihet - för att få evigheten som kanske finns i byn Brigadoon? Men oavsett vad vi svarar på den frågan så hade det varit en häftig upplevelse att få se och uppleva Brigadoon om så bara för en dag... 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
Atlasinvesto@gmail.com 
 

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela