atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Vågorna

Publicerad 2017-10-30 09:09:00 i Atlasinvesto,

 
Jag läste någonstans att delmål är som vågorna - tillsammans kommer de bilda ett hav! I mitt fall bildar varje klarat delmål en allt större portfölj som successivt OCH förhoppningsvis genererar större och större avkastning. Delmål kan också fungera som kvitton på att man är på rätt väg eller om rutten behöver läggas om.
 
Självklara delmål, på min väg/mitt mål mot två miljoner i portföljvärde, är att passera varje hundratusental. Just nu kommer 1,3 miljoner allt närmare. Kanske kan jag uppnå det redan under 2017 och jag kommer göra mitt yttersta för att lyckas med detta. November lön och december lön, samt utdelningar från ATCO och H&M blir mitt verktyg för att klara det. Vi får se hur långt vågorna för mig under 2017!
 
Läser just nu "Köp Billigt Sälj Dyrt" av Mattias Eriksson. Boken har ett tydligt pedagogiskt upplägg. Eriksson är väldigt klar med en sak och det är att aktier är den bästa sparformen för att generera hög avkastning över tid - om du följer vissa relativt rimliga regler - där en så klart är att återinvestera sina utdelningar. Mycket av det som han tar upp i första tredjedelen av boken känner man igen från andra liknande böcker om att investera i aktier. Men hans sätt att skriva ger boken ett bra flyt och blir intressant att läsa. Däremot är de två avslutande tredjedelarna en påse gott och blandat med sådant jag tidigare inte varit i kontakt med så mycket; vilket känns spännande och utvecklande!
 
Har ni läst boken? Vad tyckte ni om boken och vilka lärdomar eller reflektioner tog ni med er?
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Oskar

Publicerad 2017-10-30 19:45:03

Är själv i färd med att sätta upp mål och delmål både kring ekonomi men även kring andra delar av livet. Hur och vad har du för mål kring andra delar av livet än det ekonomiska?

Svar: Hej där Oskar!
Jag har delmål och mål på bland annat:
- ekonomi
- personlig utveckling
- kompetensutveckling inom yrket
- kunskap och lärande
- upplevelser
- fysisk träning
- viktiga relationer

Genom att skriva ner delmål och mål sätter jag ett medvetet focus på sådant som är viktigt för mig och som fyller mitt liv med mening och näring!
Så under varje kategori ovan har jag sedan underkategorier med sina delmål och mål. Ett ganska enkelt sätt att försöka skapa och designa det liv jag vill leva. Det blir tydligt när ett år gått vilka mål som fortfarande känns viktiga och vilka som tappat sin attraktionskraft. Det gäller dock att hitta sin egen väg när det gäller att sätta mål så att de fungerar som bensin i vardagen och inte som stressorer. Det ska vara roligt och givande med mål. Jag har gjort några tidigare inlägg om delar av mina mål.

Hur ser dina ekonomiska mål ut Oskar?

Med vänlig hälsning,

Atlas Investo

Atlas Investo

Postat av: Procentpanik

Publicerad 2017-10-30 21:52:08

Hej.
Delmål är oerhört viktiga att sätta upp. Speciellt tror jag det är viktigt när man är oerfaren på investeringar. Precis som du skriver så är det ett kvitto på att man är på rätt väg och det ger mycket självförtroende när man når sina delmål, kanske ännu mera om man verkligen fått kämpa sig dit och inte fått så mycket gratis och kanske rent av börjat på noll. Då är varje mindre delmål verkligen viktiga att ha.

Svar: Delmål är som kryddor i livet. Precis som du skriver är de bra riktmärken för den oerfarne och också inspiration. De är bra helt enkelt! På våra vägar mot målen.
Med vänlig hälsning,

Atlas Investo
Atlas Investo

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela