atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Börjar 2023 med att "rebalansera"!

Publicerad 2023-01-05 10:39:00 i Atlasinvesto,

 
Efter att tagit en dag till att se över portföljens möjligheter växte ett beslut fram i mig. När det väl landat i mig började jag skissa på hur det bäst kunde exekveras. Att se över portföljen och sina innehav är en viktig del av resan och för att slutmålet ska bli det bästa möjliga i den bästa av världar.
 
När det gäller Atlas Investo har ett bolag gått riktigt stark under 2022. Jag talar naturligtvis om Axfood som tagit mer och mer plats i portföljen. När jag nu suttit ner och reflekterat över hur balansen de fakto ser ut är det definitivt så att Axfood börjat väga för mycket rent procentuellt. Jag tänker därför agera för att maximera balansen och optimera tryggheten i portföljen.
 
Det innebär att jag beslutat mig för strategin att rebalansera portföljen, något Avanzas Nicklas Andersson skrivit om här. Jag kommer rebalansera genom att sälja av ett antal aktier i det största portföljinnehavet Axfood och omplacera det i mitt minsta innehav Tele2. I och med detta hämtar jag dels hem en del av vinsten i ett just nu högt värderat bolag och omplacerar det i ett bolag vars aktiekurs (just nu) är mer pressat.
 
I en annalkande lågkonjunktur tror jag dessutom att Axfood kommer fortsätta stå relativt starka (folk måste ju äta, dricka, ha fredagsmys och sköta sin hygien trots inflation, höga bolåneräntor och tuffare tider) vilket är en bransch där Axfood kan leverera genom bland annat Willys. Genom rebalanseringen vinner jag både bättre balans i portföljen och en ökad chans till större utdelning genom Tele2 som just nu har en högre direktavkastning. 
 
Så idag har jag därför gjort årets första börsaffär genom att exekvera rebalanseringen av portföljen. I och med detta är jag nöjd med hur portföljen ser ut och känner mig än mer redo att möta börsåret 2023!
 
Hur ser ni på att rebalansera? Och har ni själva förändrat något i er portfölj inför 2023?
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo 
 
[email protected] 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela