atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Balanserat om i portföljen!

Publicerad 2020-02-06 16:28:05 i Atlasinvesto,

 
Då jag kände att jag blev något överviktad mot bank i och med inköpet av Nordea har jag sålt av hela innehavet. Jag vill dessutom helst undvika bolag med källskatt på utdelningen vilket Nordea har sedan de flyttat huvudkontoret till Helsingfors. Så det var en liten miss (eller slarv) av mig. 
 
Istället har jag valt att fokusera upp portföljen något. För kapitalet av Nordea försäljningen har jag balanserat upp innehaven så att de nu ligger från 16% upp till 18% i storlek. Störst är Castellum och minst är H&M
 
Februaris köp kommer högst troligen bli mestadels i Industrivärden som just nu är det bolag som jag får minst utdelning från. Industrivärden som förövrigt kommer med sitt bokslut imorgon!! 
 
Rapporttiden har i stort sett bara varit en enda lång glädje yra för min portfölj. Även om Axfoods aktie i dag fått lite hicka så kommer deras höjning av utdelningen vara ett välkommet klirr i utdelningskassan! Nu laddar vi för INDUs rapport som jag tror kan landa in helt ok den med... 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
Atlasinvesto@gmail.com 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela