atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Har placerat mer av mitt extrakapital

Publicerad 2019-10-09 20:03:43 i Atlasinvesto,

 
Så har jag handlat lite för mitt extrakapital igen. Den här gången blev det i ett bolag i Wallenbergsfären. Det känns alltid extra bra när ett bolag är kopplat till just den sfären. Den fanns när jag föddes och kommer finnas där när jag dör. Det är vad jag kallar för "säkerhet" när man gör långsiktiga investeringar.
 
Atlas Copco är ett företag som är väldigt starkt på sin marknad och ett företag som funnits sedan 1873. Har man överlevt så att man snart firar 150 år som bolag tyder det på en lyckad affärsidé med en sund verksamhet som är tydlig och vet vart den är på väg.
 
Och som i många av bolagen i Wallenbergsfären sitter en från innersta leden i bolagets styrelse och följer arbetet för familjens räkning. I Atlas Copco är det Peter Wallenberg Jr. 
 
I och med detta har jag nu investerat 50 % av mitt extrakapital in på börsen. Så fort det resterande av mitt extrakapital kommer in på bankkontot ska troligtvis större delen få träffa börsen det också. Det är tanken i alla fall. 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
Atlasinvesto@gmail.com 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela