atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Konsten att vara nöjd

Publicerad 2018-11-03 10:57:00 i Atlasinvesto,

 
Så många gånger jag har reflekterat med vänner och kollegor om detta. Om konsten att vara nöjd! Nöjd med ditt liv och vem du är och vad du har. Nöjd handlar inte om att vara utan drömmar. Nöjd innebär ju faktiskt att du lever din dröm!
 
Nöjd innebär inte att du slagit dig till ro när det gäller personlig utveckling, utan att du vet om att du gör ditt bästa och vad du kan för att hela tiden växa som människa. 
 
Nöjd innebär inte att du gett upp på något sätt eller att du kastat in handduken. Tvärtom att du befinner dig vid fronten av ditt liv där du tryggt, stolt och målmedvetet blickar ut över framtiden; med möjligheternas varma vindar i ditt ansikte. 
 
Nöjd innebär förmodligen att du vet om att du finns där till 100 % för dina nära och kära. På ett rimligt och kärleksfullt vis. Och att dina ord och dina handlingar varje dag är ett levande bevis för detta. 
 
Så när någon försöker packa på dig sin vision om drömmar, alla sina måsten, all sin frustration, alla sina problem eller orimliga önskningar ta det med ro. Det är inte ditt att bära.
 
Inte sällan vill andra (se upp för det här!!) att du också ska vilja och borde känna en massa liknande saker, sådant som de upplever är sanningar. Som att exempelvis: jobbet är ett nödvändigt ont, lönen borde vara mycket bättre, att politik är bara trams, och vem vill bli miljonär det är ju bara omöjligt, att ungarna bara är gnälliga och till besvär, att svärföräldrarna är dittan och dattan, att det var bättre förr, att allt har blivit så dyrt, att deras föräldrar bara lägger sig i eller borde ställa upp mer, om man bara kunde få vinna på lotto, åh vad det skulle vara skönt att resa till Thailand då skulle allt kännas så mycket bättre... Lyssna och var en god medmänniska men ta aldrig över deras idéer eller låt dig påverkas och tro att det är något som gäller för dig och ditt liv.
 
För om du vet om att du är nöjd med din tillvaro och vet vart du är på väg, nöjd med vem du är och vem du är på väg att bli, nöjd och tacksam med vad du har och med din plats här på Jorden så är det tillräckligt! Det kommer dessutom att spilla över som honung på din omgivning. 
 
Konsten att vara nöjd kan definitivt vara en av vägarna till både rikedom och lycka. Låt ingen missnöjd lura i dig något annat... 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 

Kommentarer

Postat av: Pappa Betalar?

Publicerad 2018-11-04 14:00:59

Klockrent!

Svar: Tack för din kommentar Pappa Betalar!
Ibland behöver vi tänka några extra varv innan vi kanske börjar inse att det många gånger kan vara andras drömmar och måsten som vi jagar.

Med vänlig hälsning,

Atlas
Atlas Investo

Postat av: Karl Svensk

Publicerad 2018-12-02 15:00:46

Riktigt bra inlägg! Tackar!

Svar: Tack själv KS!
Alltid roligt att inspirera någon.

Mvh,

Atlas
Atlas Investo

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela