atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Investerat utdelning 1-3 & Sparkvoten!

Publicerad 2022-04-02 19:20:56 i Atlasinvesto,

 
Det blev en något sämre lön pågrund av en mix av VAB och förkylning den här månaden. Men sparkvoten landade ändå på en rimlig nivå. Den här månaden har fokus för mig legat i hur de första utdelningarna ska placeras. Ni som minns förra inlägget (någon??) reagerar kanske då. 
 
Enligt det inlägget var
planen solklar! Utdelningen skulle ju in i Axfood!!! Men...jag har fått revidera den planen. Detta då Axfood på kort tid gått och blivit väldigt högt värderad på grund av den rådande geopolitiska situationen. Detta innebär att jag har tänkt om. Ja, det går att ändra i Masterplanen. Inom rimliga gränser så klart...
 
Med det sagt låter jag vidare köp i Axfood vänta. Axfood är just nu mitt klart största innehav i portföljen tack vare aktiens kraftfulla uppgång den senaste månaden. Mitt omfall innebär att jag nu istället placerar utdelning 1-3 i Castellum och sparkvoten gick in i H&M. Detta för att balansera upp portföljen något men också för att handla H&M när deras aktie på nytt blivit hårt drabbad (läs slaktad) av både en orolig omvärld och ej uppnådda förväntningar i senaste rapporten pågrund av nyss nämnda orsaker.
 
Sparkvoten landade på 10 % och det är bara att ta nya tag inför nästa löning. Vi får se vad H&Ms återköpsprogram under 2022 kan göra för värderingen framöver. Och om det geopolitiska läget finner någon väg ut ur mörkret. Att det på nytt blåser tuffa vindar för H&M och deras business råder det ingen tvekan om. Men svårigheterna den här gången är inte (min lekmannaanalys) i närheten av då det var som värst under pandemin - vilket siffrorna väl också visar. Vi får se hur de tacklar nästa kvartal till att börja med.
 
Nästa utdelning - numero quatro - kommer om några dagar från Castellum. Den utdelningen kommer att investeras in i portföljens just nu minsta innehav. Kan ni gissa vilket bolag det är? Jepp ni gissade helt rätt - H&M
 
Med det önskar jag er en trevlig afton och lämnar er med ett citat från en av mina absolut största inspiratörer. En filosof och visdomslärare som sedan årtionden varit närvarande på min väg genom livet, Ralph Waldo Emerson. Hans citat - som i dessa börstider och Europa oro - kan vara bra att bära nära våra hjärtan:
 
                               "He who is not
                                   Everyday
                         conquering som fear
                             has not learned
                                 the Secret
                                     of Life."
 
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo 
 
Atlasinvesto@gmail.com 
 
PS: Bild som vanligt hämtad från underbara Pixabay.com som generöst delar med sig av fantastiska bilder helt gratis. Tack Pixabay!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela