atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Mr Market svettas just nu!

Publicerad 2020-03-16 20:52:45 i Atlasinvesto,

 
Mr Market vet varken ut eller in. Det som sker på börserna idag är unikt på det vis att rasen orsakas av oro för Coronavirus och dess konsekvenser, inte pågrund av någon kraftig ekonomisk recession på marknaden. Eller av någon bubbla likt It-kraschen eller Lehman Brothers.
 
Börsens volatilitet i kraftig björnriktning är på samma gång både läskig och fascinerande. Tänk hur snabbt det kan förändra sig... Vilket är något som alla luttrade inom finansvärlden gång på gång talar om för oss. Precis det här kan hända! En svart svan! När solen skiner som mest. Men när det väl händer blir vi både förvånade och rädda. Börspsykologin griper tag i oss med full kraft. 
 
Hur kan man då tänka i tider som dessa? Jag tycker Johanna Kull (sparekonom på Avanza) har skrivit ett bra och sakligt inlägg om detta på Avanzabloggen där hon sätter lite saker i perspektiv. För er som missat inlägget klicka här och bedöm själva. Johannas resonemang är väl värda att reflektera över. 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
Atlasinvesto@gmail.com 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela