atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Den gyllene generationen!

Publicerad 2020-03-21 11:24:00 i Atlasinvesto,

 
Vissa saker kan man bara utvärdera i retrospektiv. Hur vi hanterar Covid-19 kommer att vara en sådan. Gjorde vi rätt? Gjorde vi fel? Missade vi något? Eller såg vi hela bilden?
 
Är det verkligen genom isolering vi besegrar hot mot människan? Eller är det genom att gå samman? Kanske på ett sätt vi aldrig gjort förut? 
 
Om nu riksbanker kan trycka pengar i oändlighet för att rädda privata sektorn vad hindrar dem från att trycka pengar och bygga sjukhus och köpa material för intensivvård till äldre som drabbats av Covid-19? Vi behöver möjlighet till sjukvård inte en övergiven gyllene generation!! 
 
Det som sker nu känns onaturligt. Att isolera gamla. Att skapa en sådan oro i ett samhälle att människor inte vågar gå och handla mat. Att skilja på barnbarn och deras mor- och farföräldrar för att risken finns att de smittas. 
 
Plockar vi bort en viktig sak som skiljer oss från jordens alla djur - den gamla gyllene generationens sociala omsorg av den nya - kanske vi går vilse? De gamlas historieberättande om hur det var på deras tid, deras moral och deras kärlek som de vill skänka barn och barnbarn. Är det bättre att de sitter ensamma och isolerade och dör i ensamhet än att de kan och får möjlighet att ge allt detta - sin sista stora gåva - till dem som de älskar? 
 
Vi har bara ett visst antal dagar givna. Tänk om det största hotet inte är Covid-19 utan sättet hur vi tror att detta virus ska besegras? 
 
Tar vi bort familjen som den äldre generationen lever för ger vi dem en bitter smak av ensamhet och utanförskap. Något som jag tror sliter upp deras gamla rötter på ett sätt som gör att Covid-19 kanske inte blir det värsta i deras liv.
 
Det vi håller på att skapa är en risk att gamla får tillbringa sin sista tid borta från det viktigaste i deras liv. Och ännu värre - att de dör fullt friska i ensamhet! Det sista de tänker på när hjärtat ger upp är troligtvis de människor som så desperat försökte rädda dem. Jag tvivlar. Jag tvivlar verkligen på det som nu sker... 
 
En grubblande Atlas... 
 
 

Kommentarer

Postat av: Investeringsundersköterskan

Publicerad 2020-03-21 13:34:59

Bra skrivet! Vi är väl redan ett av världens ensammaste folk. Jag undrar hur många som nu kommer att tappa lusten att leva. Men då kanske dödsorsaken blir något annat än covid-19 och det är förstås bra för statistiken.

Svar: Tack!

Med vänlig hälsning,

Atlas
Atlas Investo

Postat av: Investeringsundersköterskan

Publicerad 2020-03-21 13:39:53

Jag tror förstås inte att det är så cyniskt uttänkt, utan kanske mer att man tänkte rätt men det blev fel i alla fall.

Svar: Tror inte heller det ligger cyniskt tänkande bakom.
"utan kanske mer att man tänkte rätt men det blev fel i alla fall." ligger något i det du skriver här.

Med vänlig hälsning,

Atlas
Atlas Investo

Postat av: Anonym

Publicerad 2020-03-21 13:43:35

Jo, fast nu handlar det om en ytterst begränsad tid, några veckor till en månad kanske. Arbetsföra människor sätter sig i karantän några veckor för att inte smitta sina kollegor i onödan, och vi ber de äldre att isolera sig en kort tid för att de ska ha en större chans att leva även nästa år. Är det för mycket begärt? Den här trotsigheten hos 40-talisterna tycker jag är ganska besvärande. De har levt under Sveriges goda tid, skapat problem som vi i den yngre generation nu får hand om, och nu när vi yngre vill skydda dem vill de inte hjälp? Det känns lite otacksamt faktiskt.

Svar: Svaret är att vi inte vet hur lång tid det här rör sig om. Läste någonstans att det bröt ut i Kina i december och först nu börjar det ljusna där. Det är fyra månader. Om förloppet i Sverige och Europa nu följer det mönstret. Vilket vi ju inte vet. Är som sagt tveksam. Tack för kommentaren.
Mvh,

Atlas
Atlas Investo

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela