atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

En förlust kan vara en god investering!

Publicerad 2020-02-27 11:40:27 i Atlasinvesto,

 
 
Tittar jag på min portfölj så är den relativt fokuserad med sina sex bolag. Jag valde ganska nyligen att sälja av mitt sjunde bolag. För det kapitalet köpte jag sedan mer i var och ett av de sex återstående innehaven - vilket ju i grunden innebär en ännu mer fokuserad portfölj. Men jag hade en tanke med mitt agerande. 
 
När jag sålde realiserade jag en förlust på ca 5 000 kr. Men i och med att jag sköt in det frigjorda kapitalet i mina kvarstående bolag som jag tror på (och som då var och ett växer i antal) ökade jag snart värdet på hela portföljen rejält.
 
Redan efter några dagar med över tjugo gånger värdet på den realiserade förlusten om 5 000 kr. Detta eftersom mina fokuserade innehav ökade i värde dagarna därpå och då innehaven nu är större i antal blir så klart utväxlingen också större. 
 
Att realisera förluster kan vara en god investering. Och att våga exekvera förluster kan vara investeringsbeslut som definitivt kan skapa värde och behöver inte stå i strid med Warren Buffetts klassiska regel om att "Aldrig förlora pengar". Om du kan motivera en försäljning för att generera bättre avkastning blir så att säga förlusten "sekundär" till den planerade/kalkylerade/förmodade avkastningen som ju får anses vara dem "primära" bakomliggande drivkraften i beslutet.
 
Så visst ska vi - som Buffett noga poängterar - undvika att förlora pengar. MEN att realisera en förlust kan absolut ta stöd i Buffetts devis, då det ju handlar om att generera mer pengar genom att först ha modet och kunskapen att förlora delar av dem! 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
Atlasinvesto@gmail.com 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela