atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

A woman's touch!

Publicerad 2020-02-14 09:41:14 i Atlasinvesto,

 
I DI kan man läsa mycket roligt. Idag har man en artikel om att det tydligen går att avslöja på innehaven i din portfölj om du är man eller kvinna.
 
Enligt ny information från värdepapperscentralen Euroclear Sweden resonerar män och kvinnor olika när de investerar i aktier.
 
"Hittar du storbanker som SEB och Handelsbanken, kanske detaljhandelsbolag som H&M eller livsmedelsjättar som Ica-Gruppen och Axfood? Då är sannolikheten ganska stor att det är en kvinna som ligger bakom investeringarna." (DI, 14/2, 2020). 
 
Kvinnor satsar också oftare på stora trygga bolag som de känner till samt visar mer tålamod än män när det kommer till tilltron på sina innehav.
 
Med detta sagt kan jag bara konstatera att min portfölj (enligt artikeln i DI) är väldigt kvinnlig.
 
Dessutom kan jag även notera att i fem av mina sju innehav, alltså i en majoritet, är det en kvinna antingen på VD- eller ordförandeposten. Så min portfölj är ur det perspektivet inte bara kvinnlig - den är väldigt jämställd också! 
 
Med det önskar jag er alla en riktigt fin Alla hjärtans dag! Vem du än är, var du än är, hoppas jag att du unnar dig något lite extra idag. Och det behöver inte kosta något! Själv ska jag och min älskade Alice ut å ta en lång och härlig promenad i solskenet. Och ikväll blir det ett glas rött till Talang
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
Atlasinvesto@gmail.com 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela