atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

400

Publicerad 2020-12-29 09:55:00 i Atlasinvesto,

 
För prick 400 inlägg sedan började min resa med bloggandet, i samband med att jag efter småbarnsåren kunde lägga ett allt större fokus på mitt investerande och sparande. Där någonstans mellan vardagen och mina drömmar föddes idéen att börja skriva ner och kommunicera mitt äventyr mot att nå "miljonen". Den första miljonen i rent kapital...The Holy Grail... I och med bloggen började jag alltmer att visualisera den där miljonen uppe bland de vackert skimrande molnen...
 
Vad skulle det egentligen kräva av mig? Hur skulle färdplanen och kartan ritas upp? Var befann jag mig rent ekonomiskt? Vad hade jag för kunskaper som kunde hjälpa mig att ta mig dit? Vad inspirerade mig till att börja överhuvudtaget? Fanns där något högre syfte med att försöka bygga en maskin som skapar pengar? Vilka kunde jag kanske alliera mig med för att finna vägar mot en ljusare ekonomisk framtid? Frågorna var många och successivt började jag genom mina inlägg att bena ut och reda ut frågor som dessa.
 
Det har nu gått 4,5 år sedan bloggen påbörjades och mycket har hänt. De största händelserna har självklart skett i livet utanför bloggen och inte så mycket i det ekonomiska. 
 
Vad har då bloggen tillfört i mitt liv? Jag skulle vilja påstå att den varit en viktig del i att både jorda mig men också varit mina vingar. Vingar som kunnat lyfta mig (min blick och mina drömmar) över och förbi tuffa utmaningar, och vid behov hjälpt mig se det vackra skenet och landet där borta bland molnen. Den har varit en slags digital dagbok som hjälpt mig hantera och reflektera över just livet och allt jag möter på min väg.
 
För det ekonomiska har bloggen varit min tydligaste kompass och klippa som påmint mig om både riktning och ändamål. Den har varit en stor del av min motivation och dessutom blivit en del av min historia. En källa att kunna gå tillbaka till. Den här varit delaktig i att bygga upp mitt självledarskap kring ekonomi och investeringar. Men också påminnt mig om det kanske viktigaste - att oavsett hur min ekonomiska resa slutar - är jag pappa till två barn på denna Jord, med all den glädje, ansvar och kärlek som detta innebär! 
 
Resan fortsätter och jag hoppas att Ni följer med mig på ännu ett år av reflektion, utveckling, motivation, inspiration, investeringar, utmaningar, förändringar och möjligheter!
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
[email protected] 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela