atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Mäktiga krafter som behöver växelverka!

Publicerad 2020-08-14 07:14:00 i Atlasinvesto,

 
Bill Gates lär ha sagt att vi överskattar vad vi hinner göra på ett år, och underskattar vad vi hinner göra på tio år. Det ligger väldigt mycket i det han försöker säga. Likväl är det otroligt svårt att ta visdomen till sig och ännu svårare att göra den till sitt verktyg. 
 
För när man landat i den visheten att tiden är ett av de viktigaste verktygen för att uppnå saker och ting, så öppnar vi också mystiska och magiska dörrar till möjligheter och drömmar.
 
Vi vet alla om att Rom inte byggdes på en dag. Likväl är det så vi många gånger möter livet, inte sällan med behov och en förväntan av en slags omedelbar tillfredsställelse. Trots att vi rent intellektuellt inser att livet, när det gäller större bedrifter, oftast kräver mer av oss; att tro något annat är naivt. Vi vet till exempel att läkare blir man inte utan en lång och tuff utbildning. Att en resa med segelbåt över Stilla havet inte kan göras utan stora uppoffringar. Eller att beprövad erfarenhet inom ett yrke är något som oftast kräver många års praktik och lärdom för att uppnå. Likaså är det med ekonomisk rikedom och ekonomiskt oberoende, det är inte något som sker över en natt - det tar oftast tusentals nätter.
 
"Konsten att vara långsiktig" (investerare) är å andra sidan beroende av att vi behöver kunna anamma ytterligare en svårbemästrad konst, nämligen "Konsten att överhuvudtaget BÖRJA!"
 
Varje resa börjar med ett steg mot en destination. Men bara om vi satt upp delmål och mål och skapat en plan så kommer vi att kunna ta steg i våra drömmars riktning. Utan riktning ökar risken att vi driver omkring som en eka utan åror, att vi blir passiva, går vilse och att vi tillslut ger upp. Det här med riktningen är verkligen inte att underskatta. Om vi slår till en golfboll så kommer den gå i den riktning vi skickar den. Står vi på månen och vill skicka golfbollen mot Jorden vill det till att riktningen blir rätt från början annars kommer bollen allt mer fel, slutligen missa Jorden, och ju längre tid bollen färdas i rymden desto längre bort från målet (Jorden) kommer den att driva...men jag återkommer till detta. 
 
Så om vi verkligen vill uppnå/skapa något behöver vi förmodligen någon form av karta för att navigera oss mot vårt mål. Men den kartan kan vara hur detaljerad och välskriven som helst. Kartan i sig kommer inte ta oss till målet, möjligheten eller drömmen. Kartan är bara en del av svaret. Det är när vi applicerar vår arbetskraft, vårt driv, vårt mod, vår kreativitet, våra medmänniskor, vår kunskap, vår tilltro och vår vilja att nå målet som magin börjar hända. Och det är här som "Konsten att vara långsiktig" behöver träda i kraft - förmågan att inte ge upp - vilket den bör göra direkt efter att "Konsten att överhuvudtaget börja" inträffat och därmed spelat ut sin EXTREMT VIKTIGA roll. Kom ihåg att de flesta drömmar aldrig ens får en chans!!  Vi försöker inte ens ta ett enda steg i drömmarnas riktning...
 
Låt oss säga att vi vill spara ihop till 1000 000 kr. Att bara vilja det är en sak. Att prata med vänner om att göra det likaså. Men att sätta sig och börja skriva ner en plan (en karta) för hur det faktiskt kan bli möjligt är kanske själva grunden i att vara långsiktig. Det är sedan med utgångspunkt från planen och kartan som vi börjar närma oss det där viktiga första steget!
 
Sedan kommer det för de flesta människor att ta tid att spara ihop till 1000 000 kr. Vägen dit kan desutom kantas av oförberedda händelser, utgifter och utmaningar som kan få den mest luttrade och målmedvetna personen att vackla i om det ens är möjligt. Men genom att vi har en stark inre motivation, en detaljerad och välritad karta, en genomarbetad och begriplig nedskriven plan, en tydlig uppsatt tidshorisont, vi har delmål och mål - tillsammans bildar detta ett postament - och blir också något konkret att förhålla oss till. Således kan vi ha skapat den tredje och kanske viktigaste komponenten för att de båda "konst-arterna" ovan ska ges en ärlig chans att verka fullt ut - nämligen en kompass
 
För det vore ingen idé att börja en resa (att slå iväg den där golfbollen) utan att veta vart - utan riktning. Och inte heller någon idé att vara långsiktig om det innebär att vi tillslut kommer styra rakt in i ett svart hål i universum. Däremot om vi har förmågan att vara:
 
1) långsiktiga 
2) medvetenheten/modet att börja 
3) har en inre och yttre kompass
 
så kan vi kanske till och med nå till stjärnorna, till nya världar och planeter, men framför allt (vilket är min poäng med hela inlägget) till det som vi vill, hoppas och drömmer om här på Jorden.
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
Atlasinvesto@gmail.com
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Kurden

Publicerad 2020-08-17 11:14:01

Riktigt bra inlägg, motiverande och inspirerande

Svar: Tack!
Jätteroligt att du känner så.

Mvh,

Atlas
Atlas Investo

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela