atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Det går att spara sig rik

Publicerad 2020-08-09 16:45:00 i Atlasinvesto,

 
Enligt en artikel i SvD Näringsliv konstaterar man att det går att spara sig rik. I artikeln berättar pensionsspecialisten Shoka Åhrman på SPP sin syn på hur detta kan göras i praktiken (länkar till artikeln här). 
 
Tänkte jag skulle försöka summera Shokas tankar kring hur det går att spara sig rik, och faktorer som underlättar. Summeringen blir väldigt kortfattad. Den blir i form av en lista med tio punkter. 
 
Spara dig rik - enligt Shoka Åhrman
 
01. Spara på börsen i stället för sparkonto 
02. Bygg sparandet på logik i stället för känslor
03. Var rationell i stället för irrationell 
04. Fokusera på avkastning ej förlustaversion 
05. Håll kvar vinstaktier, sälj förlustaktier
06. Håll koll på dina fondavgifter
07. Anpassa dina utgifter till dina inkomster 
08. Spara 10 % av lönen
09. Börja spara/investera så tidigt som möjligt 
10. Bruka medveten konsumtion i stället för spontant shoppande
 
Dessa tio punkter tycker jag sammanfattar Shokas tankar (i artikeln) om hur man k a n spara sig rik genom investeringar, sparande och en genomtänkt livsstil. Shoka själv började spara och investera tidigt, som femtonåring, och bedömer att hon idag (40 år gammal) uppnått ekonomisk frihet och självständighet. 
 
Att bygga ekonomisk rikedom är definitivt psykonomi i den högre skolan. Och något som inte sällan tar tid att uppnå. Hur många av de 10 punkterna passar in på dig? Är där någon/några av punkterna som du tycker är viktigare än de andra? För att eventuellt påskynda vägen till ekonomisk frihet?
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
Atlasinvesto@gmail.com 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela