atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

35 %

Publicerad 2019-09-26 20:24:44 i Atlasinvesto,

 
Så har månadens lön inkommit på kontot. Och utan att tveka en millisekund slängde jag in kapital i aktier igen! Det är charmen med att bygga vanor. När det väl sitter så sköter processen sig själv. Den går som på räls. Som fisken i vattnet. Ja ni förstår.
 
En gång i tiden tvekade jag inför att sätta in kapital till pengamaskinen. Det var tankar om: för höga risker, för lite pengar kvar i slutet av månaden, kunde jag leva utifrån en mindre kassa, var det ens någon ide? Men finns det intresse och vilja så kan man börja skapa förutsättningar för väldigt mycket. Vilket jag nu ett halvt decennium senare kan se allt mer frukt av. 
 
Den här gången satte jag av 35 % till mitt privatekonomiska investmentbolag Atlas Investo. Och det är en skön känsla att så målmedvetet satsa på något man själv byggt upp och tror på. 
 
Igår köpte jag Handelsbanken och SEB för det mesta av sparkvoten. Läste någonstans att Handelsbanken har stark tilltro på sin sektorskollega SEB och de tror att SEB-aktien har mer att ge framgent. Nästan lite gulligt hur man kliar varandra på ryggen. Sen återstår det ju att se hur det blir... 
 
Själv har jag haft väldigt mycket på jobbet på sistone. Men det är kul och jag är inspirerad! Och sådant är viktigt i livet. Däremot har jag inte varit i närheten av att skriva ett inlägg eftersom trycket varit så högt. Därför skriver jag nu ett inlägg så ni vet att Atlas "is still going strong"! Om det nu var någon därute som undrade...
 
Jag såg förresten i Affärsvärlden att Rutger än en gång verkat köpa mer i Castellum vilket jag så klart välkomnar. 
 
Rundar av med ett citat. Jag tycker det ligger något tänkvärt i hennes tanke...
 
"Do what you love and the money will follow." Marsha Sinetar
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela