atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Saving ratio of July 2019

Publicerad 2019-07-26 09:08:36 i Atlasinvesto,

 
 
Med lönen på kontot smällde jag till med 39,5 % i sparkvot! Precis som jag förutspådde skulle den här månaden balansera upp förra månadens minimala investeringar (5% för er som inte minns). Men som jag skrev då - semestertider är lika med spenderar tider... 
 
Som jag resonerat om i tidigare inlägg stod det mellan mina båda bankaktier den här månaden. Men efter att Lundbergs valt att köpa 2 000 000 aktier i Handelsbanken i torsdags v 29 (i spannet 92 kr till dryga 95 kr per aktie enligt artikel i DI) kändes det självklart att slå till på just SHB. Detta när aktien dessutom gick under 90 kr under torsdagen. Mitt pris blev 89,02 kr. 
 
Klart största post den här månaden blev i just SHB tätt följt av en mellanstor post i SEB. Efter dagens investeringar är innehaven likväl de två minsta i portföljen - men de börjar att växa till sig! 
 
"Hur gick dina investeringar den här månaden?" 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
Atlasinvesto@gmail.com 
 
 

Kommentarer

Postat av: Slimis

Publicerad 2019-07-27 00:51:49

Jag tycker att både SEB och SHB är två bra alternativ i en utdelningsportfölj. Denna månad blev det bara lite ökning i Avanza Zero. Men det ger ju en exponering mot alla banker här i Sverige så det är inte helt fel.

Mvh Slimis

Svar: Avanza Zero känns faktiskt intressant. Vill dock gärna ha utdelning, ett kassaflöde att jobba med. Detta väcker motstånd i mig till fonder. Hur tänker du kring detta Slimis?
Atlas Investo

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela